Westgate donirao dječjoj bolnici u Gornjoj Bistri

by | 19 prosinca, 2019

Trgovački centar Westgate Shopping City još prošle godine pokrenuo je novi trend – umjesto darivanja korporativnih poklona, taj budžet doniraju za društveno-korisnu inicijativu ili projekt.

Tim povodom, Denis Čupić, direktor F.O. / Grupe, tvrtke koje upravlja Westgateom, uručio je donaciju Renatu Mittermayeru, ravnatelju Specijalne bolnice za kronične bolesti djece – Gornja Bistra.

Westgate je rad Specijalne bolnice podržao s 25.000 kuna.

Ravnatelj Mittermayer je prilikom svečanog primanja donacija uputio zahvalu:

„U ime bolnice i svih naših štićenika zahvaljujem se Westgateu što je prepoznao našu bolnicu koja skrbi o malim bolesnicima. Ovu donaciju iskoristit ćemo za naše projekte podizanja zdravstvene skrbi i njege naših pacijenata kojih je gotovo 107.“

Denis Čupić, direktor F.O. / Grupe i Head of asset management Westgatea, prilikom uručivanja donacija zahvalio je timu Specijalne bolnice na njihovom radu te dodao:

„Prošle godine, otkad smo preuzeli vođenje Westgatea, uveli smo praksu da se umjesto dijeljenja korporativnih poklona poslovnim partnerima krajem godine, radije taj novac doniramo pozitivnoj inicijativi ili nekome kome treba. Prošle godine podržali smo rad Instituta za razvoj inovativnosti mladih – IRIM koji podučava djecu znanjima iz STEM područja, poput robotike i programiranja, a ove godine smo odlučili podržati Specijalnu bolnicu u Gornjoj Bistri. Ova bolnica skrbi o najmlađim pacijentima te je pozitivan primjer konstantnog ulaganja i podizanja razine skrbi.“

Kako je naveo Čupić, Westgate će i dalje nastaviti podržavati društveno korisne projekte u zajednici.

O Specijalnoj bolnici:

Specijalna bolnica za kronične bolesti djece – Gornja Bistra osnovana je 1969. godine, a danas je smještena u dvorcu Oršić, koji je građen 1773. godine u baroknom stilu. Bolnica skrbi o 107 pacijenata – djece koji boluju od kroničnih bolesti ili takvih bolesti kojima je dug tijek liječenja te su, radi nemogućnosti pravilnog tretmana u obitelji, smještena u ovoj bolnici. Gotovo sva djeca doživotno su smještena u Specijalnu bolnicu i to im je jedini dom!