VRT LEPTIRA

by | 3 siječnja, 2020

Psihološki triler Vrt leptira autorice Dot Hutchison donosi stravičan i uvrnut svijet u kojem se isprepleću ljepota, priroda, serijski zločini i strašne priče koje će vas ostaviti bez daha.

Vrt leptira skriveno je mjesto uz osamljenu vilu u kojem okrutan i poremećen čovjek čuva mračnu tajnu. Taj je vrt prepun prekrasnoga cvijeća i raskošna drveća – i skupine prelijepih „leptira“ – mladih žena, otetih i zarobljenih u tom umjetno uređenom svijetu.

Mlade su žene tetovirane kako bi što više sličile leptirima, a njihov ih čuvar, Vrtlar, otima kako bi sačuvao omiljenu vrstu leptira. U svojoj uvrnutoj svijesti, Vrtlar je uvjeren kako je njegov vrt mjesto gdje su „leptiri“ spašeni i dobro zbrinuti. Ipak, taj je vrt prepun strave i priča koje lede krv u žilama, a u njemu otkrivamo što se sve događalo tijekom gotovo 30 godina njegova postojanja…

Nakon što je vrt otkriven, jedna od preživjelih djevojaka privedena je na ispitivanje, a FBI-evi agenti Victor Hanoverian i Brandon Eddison susreću se s jednim od najtežih i najmučnijih slučajeva u karijeri. Maya, spašena djevojka, tajanstven je lik koji će pokušati rasvijetliti misterij Vrta leptira, otkriti što se skrivalo u Vrtlarovoj podsvijesti i svijesti otetih i ubijenih djevojaka, ali i opisati načine na koje je zarobljena njihova ljepota. No, čini se da Maya skriva još tajni, a na vama i FBI-evim detektivima je otkriti kakvu…

Vrt leptira nije tipičan kriminalistički roman u kojem se susrećemo s igrom mačke i miša, odnosno detektivskim lovom na počinitelja zločina. U ovom nam je romanu počinitelj već poznat, a ono što slijedi jest ulazak u njegovu podsvijest i doživljaj samog zločina kroz njegovu žrtvu. Upravo je ta psihološka komponenta ono što odvaja ovaj od ostalih romana slične tematike i daje užitak napetosti i novu dimenziju kriminalističke fikcije.