“VOGUE” I “VANITY FAIR” otkazuju suradnje fotografu koji je optužen za seksualno napastovanje

by | 5 studenoga, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

https://www.instagram.com/p/BYGlybYDinu/

Fotograf Terry Richardson, koji je radio s najvećim zvijezdama u glazbenoj, filmskoj i modnoj industriji, dobio je zabranu raditi za neke od najprestižnijih časopisa zbog optužbi za sekusalno zlostavljanje.

Izdavačka kuća Conde Nast International, koja objavljuje časopise poput VogueaVanity Faira i GQ-a, naredila im je da otkažu sve dogovorene poslove s Richardsonom te im je zabranila da u budućnosti rade s njim.

Pedestdvogodišnjeg celebrity fotografa kroz cijelu karijeru prate glasine da seksualno zlostavlja žene s kojima je radio, a on je te glasine konstantno demantirao.

Fotografirao je za modne kuće poput Marca JasobsaToma Forda i Yves Saint Laurenta, radio je s Beyonce i Lady Gagom, a radio je i s Miley Cyrus – režirao je spota za njezin hit “Wrecking Ball” (a ona je kasnije rekla da joj je žao što ga je snimila).

U jeku skandala s producentom Harveyjem Weinsteinom, “The Times” je objavio članak u kojem se autor pita zašto Richardsona modni svijet i dalje toliko favorizira jer je njegovo ponašanje “javna tajna”.

Samo 24 sata nakon objave članka, predsjednik izdavačke kuće Conde Nast poslao je e-mail časopisima, među kojima su i “Vogue”, “GQ” i “Vanity Fair”, da otkažu svu suradnju s Richardsonom.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: TABLOID.HR