Vodič za dužu, gušću i raskošniju kosu

by | 27 lipnja, 2015

Od superjednostavnih trikova za oblikovanje preko novih ideja za šišanje do korigiranja prehrane (za zdravije vlasi), slijedite ovaj vodič za kosu kakvu ste oduvijek željeli imati, ali nikada niste znali kako to i postići.

kosa-1

Duža kosa

Nekad davno, kada nisu korištene brojne kemikalije za bojenje, razni preparati i alati za oblikovanje, i nije bilo toliko svakodnevnog stresa, kosa je rasla gotovo kao iz vode, bila je zdrava i sjajna. No, danas to nije tako lako. Stoga primijenite ova sredstva i metode za ubrzavanje rasta vlasi, kao i nekoliko vizualnih trikova koji će stvoriti iluziju o željenoj dužini.

Tijekom tuširanja

Šampon je jako važan! Folikuli vlasi nalaze se samo 1,25 mm ispod površine kože glave, što znači da aktivne tvari iz šampona (i drugih preparata za kosu) zaista mogu dospjeti u njih. Koristite šampone obogaćene vitaminom E i B5, kao i cinkom, željezom i bakrom, jer stimuliraju produkciju keratina, osnovne gradivne tvari kose.

Promjena tretmana

Umjesto jednostavnog podrezivanja ispucanih vrhova, isprobajte drugu neradikalnu metodu. Nanesite pakung s amino-kiselinama i ekstraktom morskih algi, koje jednostavno lijepi razdvojena vlakna vlasi.

Spasonosni styling trik

Zaboravite na okruglu četku za feniranje, jer kovrče koje pomoću nje oblikujete vizualno skraćuju kosu. Umjesto toga, za feniranje koristite polukružnu četku (poput one kojom se češljate). Ona ravna vrhove, zbog čega kosa djeluje duža.

Spasonosna frizura

Izaberite frizuru jednostavnog stila sa šiškama na čelu ili sa strane i ravno ošišanim vrhovima (bob ili paž). Oštri rubovi stvaraju efekt dugačke kose, a kontrast između linije šiški i vrhova još ga naglašava.

Prava boja kose za vas

Kosa koja je neznatno tamnija u korijenu, a svjetlija na vrhovima, nije samo odraz aktualnog trenda već stvara dojam da je duža nego što jest.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Gušća kosa

Činjenica je da se tek nekolicina žena rađa s bujnom kosom kao iz reklama za šampon ili boju. Mi ostale moramo primijeniti nekoliko trikova za uspješnost prirodnog efekta.

Tijekom tuširanja

Sastojci koji odgovaraju vašoj koži imaju blagotvorno djelovanje i na kosu, a među njima stručnjaci posebno ističu dva: peptide i salicilnu kiselinu. Prvi stimuliraju rast vlasi, a salicilna kiselina uklanja nataložene nečistoće i perutanu kožu, te tako deblokira folikul vlasi.

Promjena tretmana

Tanka i istanjena kosa dvije su različite stvari. Iako se manifestiraju na isti način, uzrok im je različit. Prvo je stvar genetike, a drugo posljedica brojnih agresivnih postupaka u oblikovanju, kao i nekih organskih poremećaja. Na svu sreću, postoji sjajno rješenje za ovaj problem: preparati koji sadrže minoksidil (aktivna tvar u određenim antihipertonicima) za vanjsku primjenu. Ovaj preparat štiti kosu i stimulira rast novih vlasi.

Spasonosni styling trik

Primjena šampona za suho pranje i preparata za povećanje volumena obavezna je. Kombinirana uporaba nekog dobrog suhog šampona i kvalitetne pjene za volumen stvara dojam gušće kose i podiže je u korijenu.

Spasonosna frizura

Određen način šišanja – posebno onaj koji podrazumijeva duže i stepenaste pramenove, s nekoliko stiliziranih pramenova oko lica – stvara efekt gustoće. Slojevito ošišani pramenovi omogućavaju prozračniji izgled i više pokreta u kosi, što stvara izgled gušćih vlasi.

Prava boja kose za vas

Možete kreirati izgled prirodno guste kose pomoću tankih svijetlih pramenova. Blajh širi vlas, zbog čega ona izgleda deblje (što se i osjeća pod prstima!). Kombinacija tamnije osnove i svijetlih pramenova stvara vizualni efekt dubine, zbog kojeg kosa uvijek izgleda gušće.

Izvor: Life Content
Foto: PR