Viva Magenta: Vibrantna i snažna nijansa proglašena bojom godine

Pantone boja godine je 18-1750 Viva Magenta

by | 2 prosinca, 2022
viva magenta pantone

Na kraju svake godine Institut za boje Pantone odabire onu koja će najviše obilježiti sljedeću godinu.

Pantone boja godine je Viva Magenta 18-750 koja odiše odvažnošću i snagom, a dolazi iz porodice crvenih boja, samo što je još snažnija i vibrantnija te pokazuje novu snagu i viziju.

“Viva Magenta piše novu priču. Hrabra i neustrašiva, pulsirajuća boja čije bujnost potiče optimizam i radost. Snažna i osnažujuća, animirana je crvena koja potiče eksperimentiranje i samoizražavanje bez ograničenja; naelektrizirana, bezgranična nijansa koja je očito “vani” i ističe se. Odvažan, duhovit i sveobuhvatan, PANTONE 18-1750 Viva Magenta dočekuje svakoga s istim buntovničkim duhom. Iznijansirani grimiznocrveni ton koji predstavlja ravnotežu između toplog i hladnog, PANTONE 18-1750 Viva Magenta je hibridna boja, boja koja udobno spaja fizičko i virtualno, evocirajući na naš višedimenzionalni svijet. Asertivan, ali ne i agresivan, to je karmin crvena boja koja ne dominira hrabro, već umjesto toga ima pristup “fist in a velvet glove“.”

Odišući dinamikom, PANTONE 18-1750 Viva Magenta je transformativni crveni ton koji može potaknuti dizajn na stvaranje pozitivnije budućnosti.

Podsjetimo, boja za 2022. bila je Very Periradi se o nijansama plave, ljubičaste i crvene boje.

Vjerujemo da će ova boja u sljedećoj godini biti izbor mnogih fashionistica i modnih entuzijastica. Hoćete li je vi nositi?

Pročitajte: 16 kombinacija i outfita kako nositi uvijek popularnu smeđu boju

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PANTONE (@pantone)

Foto: Instagram, naslovna: @thestylestalkercom