Veze koje najčešće opstaju su one koje proizlaze iz prijateljstva

by | 2 veljače, 2020

Ponekad se prijateljstva pretvaraju u romantične veze, a to može završiti jako dobro. Tako tvrdi stručnjakinja za veze i kolumnistica April Masini, koja je proučavala taj fenomen.

Kao prijatelji, međusobno ćete se upoznati na drukčiji način, što vam može oboje pomoći u stvaranju jedinstvene perspektive.

“Kad ste prijatelji i odlučite se početi viđati na drukčiji način, imali ste priliku poznavati se na potpuno drukčiji način nego što biste imali kad biste se upoznali putem interneta ili na zabavi”, rekla je Masini.

Dodaje kako će to dati drukčiju perspektivu o partneru – već ćete biti upoznati s njihovim životom. Često znate kakav je njihov svakodnevni život, posao, obitelj i interesi.

“Ne morate ulagati puno u vezu s nekim koga ste upoznali prije, ali pitajte se jesu li oni stvarno oni koji kažu da jesu”, rekla je.

Osim toga, izbjegavate neugodnosti kao upoznavanje partnera s vašim bližnjima.

“Ne morate ih upoznati s prijateljima i obitelji, što je često stresno. To je zato što je vaš prijatelj netko koga vaši ostali prijatelji znaju, a vi znate njegove”, rekla je Masini.

Ako jedan od vas ili oboje imate djecu, vjerojatno ste ih već upoznali. To može situaciju učiniti puno manje napetom i stresnom za sve.

“Upoznavanje djece jedna je od najvećih zapreka, a ovako će to biti manje dramatično za njih”, dodala je.

Jedan od beneficija je i taj da znate kako će se on ili ona ponašati u različitim okolnostima, uključujući i one teške.

“Kad se počnete viđati s nekim, možda ćete se zapitati što će pomisliti o vama. Ovako znate”, kaže Masini.

Upoznavanje nekoga može biti i zabavan proces, ali ako ste već prijatelji, možete ubrzati postupak. Preskočite neka od tipičnih pitanja i započnite učiti jedan o drugom na dubljoj razini.

“Ne morate provesti tri, šest ili 12 mjeseci upoznavajući ih”, objašnjava kolumnistica.

Dodaje i kako ste već imali vremena za izgradnju povjerenja, što je veliki temelj za svaku zdravu vezu. Zbog toga, takve veze i dulje opstaju, kako tvrdi April.

Foto: Unsplash

IZVOR: 24SATA.HR