Vaš partner je razveden i ima djecu? Evo koje mogu biti mane, a koje prednosti takvog života

by | 9 ožujka, 2020

IZLAŽENJE s razvedenim očevima može biti pravi izazov. Iako istraživanja pokazuju da se tu grupu muškaraca smatra boljim komunikatorima, zrelijima te spremnijima za obvezu, djeca i bivše partnerice mogu jako otežati odnos, a ponekad ga čak i uništiti.

Portal Fatherly razgovarao je s 12 žena koje su imale različita iskustva u formiranju veze s razvedenim očevima i ovo su njihovi zaključci.

Njegova bivša žena naš je odnos pretvorila u noćnu moru

“Voljela sam djecu svog bivšeg dečka. Imao je sina i kćer koji su bili jako dragi. No, njegova bivša žena od zajedničkog je skrbništva napravila pakao. Nismo mogli ništa planirati ni raditi jer bi se ona svako toliko pojavila nenajavljeno u njegovom stanu i onda smo se na licu mjesta morali boriti. Sigurna sam da je to radila namjerno da bi sabotirala našu vezu i uspjela je u tome. Prestali smo se viđati iako smo ostali u kontaktu, ali jednostavno nisam mogla funkcionirati s toliko prtljage u vezi”, rekla je Tara iz Michigana.

Bilo mi je jako teško odrediti svoju ulogu s njegovom djecom

“Izlaženje s frajerima koji imaju djecu je teško zato što se postavlja pitanje što ste točno vi njima. Kada počnete s vezom, tatina ste ‘prijateljica’ pa onda malo kasnije ‘tatina djevojka’. Tu se zatim pojavljuju i čudne, gotovo nebulozne situacije u kojima nisam znala kako se snaći. Kada sam ga pitala što bih trebala napraviti i kako da se postavim prema njegovoj djeci, djelovao je kao da ga živcira to pitanje, zbog čega nam na kraju veza nije ni uspjela”, smatra Cassie s Floride.

Stvorila sam jedinstvenu vezu s njegovim kćerima

“Trenutačno izlazim s muškarcem koji ima dvije djevojčice. Jedna je taman ušla u pubertet, a druga je nekoliko godina mlađa. Mi smo zajedno tri godine, počeli smo razgovarati i o vjenčanju, ali nigdje ne žurimo. Moj odnos s njegovim kćerima je jedinstven. Definitivno im nisam majka, ali imam osjećaj da me doživljavaju kao nešto između najbolje prijateljice, mentorice i uzora. Zapravo nam je predivno. Uspijevam biti tu kada me trebaju ili kada me on treba, uglavnom kada su teme vezane za ‘ženske stvari’, što je u zadnje vrijeme sve češće”, pojašnjava Emily iz Connecticuta.

Trebalo mi je neko vrijeme da shvatim da mu ne mogu biti na prvom mjestu

“Kada sam se tek počela viđati sa zaručnikom, znala me uhvatiti ljubomora zbog količine vremena i pažnje koju je trošio na svoju djecu, pogotovo kada smo zbog toga morali mijenjati naše planove. Trebalo mi je neko vrijeme da shvatim da mu nikad neću moći biti broj jedan i onda još malo vremena da to prihvatim. Njegov odnos s djecom i odnos sa mnom se isprepliću, ali postoje i dijelovi koji su ekskluzivni. Pokušavam se koncentrirati na ove druge što nam odnos čini puno zdravijim i ispunjenijim”, tvrdi Jenn iz Ohija.

Osjećala sam se kao pozerica kada sam bila s njegovom djecom

“Cijelu prvu godinu veze sa sadašnjim dečkom, svaki put kad bi njegova djeca bila s nama, osjećala sam se kao pozerica. Ništa što sam rekla nije bilo cool, ni zabavno, ni zanimljivo. Bila sam nesvjesna toga što djeca rade i što ih zanima i zapravo me to nije previše ni zanimalo, ali nam je upropaštavalo odnos. Naučila sam nešto od tada tako da sam danas barem dovoljno informirana da ne zvučim glupo kad nešto komentiram”, ispričala je Millie iz Pennsylvanije.

Našli smo model da i djeca i mi budemo zadovoljni

“Moj muž i ja smo oboje jednom razvedeni, s djecom iz prvog braka. Kada smo se tek počeli viđati, bilo me strah da će se svi međusobno samo mrziti. Iskreno, na početku to i nije bilo puno drugačije. No, kad su se malo upoznali, mislim da su shvatili da imaju dosta zajedničkih tema. Između ostalog, i razvedene roditelje. Ne znam koliko su razgovarali o tome, ali vidim da ih je zbližilo, a samim time i učvrstilo odnos koji moj muž i ja imamo. Ne slažu se uvijek super, ali kada se svađaju, rade to kao braća i sestre čemu smo se i nadali”, podijelila je svoje iskustvo Carin iz Kalifornije.

Zbog njih sam bila dosta zatvorena u vezi

“Jedna stvar na koju sam morala paziti kada sam izlazila s muškarcem koji je imao djecu bila je da štitim vlastitu privatnost. Drago mi je što jesam. Iako smo se nadali da bi nam veza mogla uspjeti, previše dijelova njegovog života ostalo je rezervirano isključivo za djecu i znala sam da nikada neću moći postati dio toga. Upravo zato sam pokušala neke situacije sačuvati za sebe. Nisam željela biti tajnovita niti bježati od obveze, nego samo osigurati da u toj vezi i ja sačuvam svoj identitet. Mislim da je to vrlo važno”, rekla je Lynn iz Texasa.

Išli smo polako

“Čula sam horor priče o ženama koje postanu toliko anksiozne zbog viđanja s muškarcem koji ima djecu da se samo bace u ulogu zamjenske majke, što zapravo nitko ne želi. Zato sam, kad sam se počela viđati sa suprugom, maksimalno pokušavala smirivati svoj karakter i biti opuštena oko djece. Definitivno sam željela biti uključena u to što rade, ali nisam ih željela preplašiti ili im se nametati. Bila sam svjesna toga da im nisam majka i, iako sam napravila neke greške, drago mi je da smo išli polako i izgradili odnos koji danas imamo”, kaže Janey iz Michigana.

Morala sam biti strpljiva

“Jedna stvar koju razvedeni roditelj nema je vrijeme. Mislim da je najbolji način na koji sam se mogla pripremiti za vezu sa sadašnjim suprugom koji ima jednog sina učenje strpljenju. Na početku naše veze morala sam biti strpljiva s njim, s njegovim sinom i – što je najvažnije – sama sa sobom. Trebala sam se svako toliko podsjetiti da će nam za kvalitetnu vezu biti potrebno puno vremena, razumijevanja i kompromisa. I uspjeli smo. Iskreno, strpljenje mi nije bilo jedna od jačih strana prije nego što smo se upoznali, ali kroz ovu vezu uspjela sam ga dovesti na zadovoljavajuću razinu”, smatra Aimee.

Shvaćala sam njegove prioritete

“Kada čujem da netko kaže da parovi moraju imati iste prioritete, samo zakolutam očima. Imati ista ili slična razmišljanja? Ok, s tim se mogu složiti. No, prioritete definitivno ne. Moj zaručnik ima kćer i ona je njegov prioritet. Meni je to potpuno jasno i ok sam s tim. To ne znači da mene voli manje ili da za mene ne bi sve učinio. Jednostavno je posvetio svoj život nekome prije nego što smo se upoznali. Ne bih željela da to obećanje kćeri prekrši zbog mene. Jako se trudi (i uspijeva) da se osjećam voljenom, poštovanom i obožavanom, ali znam da u njegovom životu postoji samo jedna kraljica, a to mu je kći. I zbilja mi je to u redu”, kaže Nora iz Kansasa.

Njegova djeca su me mrzila

“Izlazila sam s muškarcem koji je imao dva sina koja su me mrzila. Bez razloga. Jednostavno me nisu mogli podnijeti. Ne znam je li razlog tome što su možda mislili da ću im postati nova majka ili su bili ljubomorni što im je tata posvećivao manje pažnje kada sam bila u blizini. Ne znam. Na kraju mi je rekao da naša veza loše utječe na njegovu djecu i da moramo prekinuti. Bilo mi ga je istinski žao. To je vrlo teška pozicija”, rekla je Candance.

Obično su puno zreliji

“Naravno da ne mogu pričati za sve, ali izlazila sam s razvedenim ocem prije nego što sam upoznala muža i on je vjerojatno bio najzreliji i najprizemniji muškarac kojeg sam ikad upoznala. Način na koji se ophodio prema svojoj kćeri te koliko pažnje i ljubavi joj je pridavao bio je impresivan i atraktivan. Nije nam uspjelo, ali ta veza me naučila što treba očekivati od muškarca. Podigao mi je očekivanja za sve buduće veze, uključujući i sadašnji brak”, zaključila je Kaitlyn iz Kalifornije.

IZVOR: INDEX.HR