Zanimljive zajedničke odluke uz koje ćete poboljšati vezu

by | 19 siječnja, 2020

AKO želite imati sretniju i zdraviju vezu u 2020. godini, ne morate iz temelja mijenjati stvari i odnos s partnerom. Dovoljno je pred sebe postaviti male i dobro definirane zadatke koji će znatno popraviti vašu vezu piše, HuffPost. Evo što treba napraviti.

1. Ograničite upotrebu mobitela

Mnogi se parovi žale na to što zbog mobitela partner ne obraća pažnju na njih, pa biste to prvo trebali promijeniti. Dogovorite se da se svaki dan isključite sa svih uređaja na određeno vrijeme i posvetite se jedno drugom. Hoće li to biti ujutro ili navečer, ovisi o dogovoru s voljenom osobom.

2. Odredite vrijeme za povezivanje s partnerom

Ako možete odvojiti vrijeme za epizodu serije, možete i za svog partnera. Odredite 45 minuta u danu tijekom kojih ćete se potpuno posvetiti voljenoj osobi, saslušati je i ispričati joj što imate reći. Zajedničko gledanje serije nije dobra aktivnost za povezivanje. Sve što vam skreće pažnju treba biti uklonjeno.

3. Jednom mjesečno zajedno napravite nešto spontano

Kada ste dugo zajedno, lako je upasti u rutinu. Da biste prekinuli monotoniju, radite nešto zabavno barem jednom mjesečno, kao što ste radili na početku veze. Oboje ćete se osjećati puno bolje i intimnije nakon zajedničkog odlaska na koncert ili u kino.

4. Jednom tjedno odvojite vrijeme za seks

Kada imate previše obaveza, seksualni život najčešće ispašta. Zakazivanje seksa ne zvuči romantično, ali ako želite biti sigurni da će do njega doći, morate to napraviti. Odlučite koje vrijeme za intimu oboma odgovara, a kada to budete primjenjivali nekoliko tjedana, postat će vam navika. Pokazalo se da seks smanjuje stres i jača imunološki sustav.

5. Svakog mjeseca razgovarajte o novcu

Prema nekim istraživanjima 70 posto parova svađa se zbog novca. Problem je u tome što mnogi predugo odgađaju ove razgovore ili izbjegavaju zajedničko sređivanje financija. Barem jednom ili dvaput mjesečno odvojite 15 minuta kako biste sredili financije.

6. Vježbajte zahvalnost

Zahvalnost je čvrsto povezana s osjećajem sreće pa svakodnevno izražavanje zahvalnosti može doprinijeti vašem mentalnom i psihičkom zdravlju i poboljšanju vaše veze. Obratite pažnju na stvari koje partner radi za vas i ne zaboravite da mu se zahvalite za njih pa bile to i sitnice.

IZVOR. INDEX.HR