Nekoliko make-up trikova uz koje ćete instantno osvježiti umoran izgled lica

by | 11 lipnja, 2020

Izgledate li ujutro umorno, trikovi visažista pomoći će vam da “razbudite” umorno lice. Ako vam je prvi na pamet pao korektor – griješite. Korektor nije “čarobni štapić” koji će prikriti tragove neprospavane noći te može imati i suprotan učinak ako pospane oči stavite u prvi plan. Bolji učinak od korektora ima podloga svijetle, gotovo neprimjetne nijanse, koja će savršeno prekriti crvenilo i mrlje na koži te će lice izgledati svježe i odmorno.

Prvo nanesite hidratantnu kremu obogaćenu lavandom ili limunom. Kremu razmažite između dlanova te je nanesite na vrat i ramena; tako ćete probuditi osjetila i automatski se osjetiti osvježenima. Da biste razbudili umorne oči, poslužite se uvijačem za trepavice. Trik je u tome da trepavice uvijete prema gore u tri poteza. Uvijač stisnite samo jedanput na unutarnjoj liniji trepavica, jedanput na sredini i jedanput na vanjskoj liniji trepavica.

Čim uvijete trepavice, oči će izgledati otvorenije, a efekt pojačajte slojem maskare za produžavanje trepavica, s oznakom “lengthening”, koja će ujedno i učvrstiti uvijene trepavice. Potom primijenite dvobojni trik. Iznad gornjih trepavica povucite linije u dvije različite boje, od kojih je jedna duboka, a druga žarka.

Najprije povucite liniju tamnosmeđim ili crnim eyelinerom, a potom iznad nje liniju u nekoj od živih boja dragog kamenja poput plave boje safira ili smaragdnozelene. Tako ćete neutralizirati sjene ispod očiju, a bjeloočnica će se doimati većom. Upotrijebite žarki ruž.

Rabite li inače blijedu nijansu, stavite žarku nijansu ružičaste kako biste “podignuli” lice. Nestašni pramenovi oko lica u tren oka će učiniti da izgledate odmornije. Zahvaljujući šamponima za suho pranje, ne morate se probuditi ranije kako biste prije odlaska na posao stigli oprati kosu. Nanesite šampon prema uputama te kratko posušite sušilom na visokoj temperaturi kako biste razbarušili kosu.

I obrve mogu imati lifting-efekt

Pune i blago zaobljene obrve imaju lifting-efekt te kapci izgledaju podignuto. Kratkim i mekim potezima olovke popunite obrve, a potom ih četkicom počešljajte potezima prema gore i prema vanjskom rubu. Olovka u neutralnoj sivoj ili boji kose odlično se slaže sa svim nijansama obrva i tena. Odaberite olovku suhe teksture koja je postojana te na drugom kraju ima spužvicu kojom možete omekšati linije.

Olovka boje tena za odmorne oči

Da bi umorne oči izgledale veće i blistavije, po unutarnjem rubu donjega kapka povucite liniju olovkom u boji tena. Odaberite bež, ne prebijelu nijansu, jer osim što izgleda prirodnije, bež nijansa bolje neutralizira crvenilo u očima i oko njih.

Svjetlucavo sjenilo čini čuda

Na unutarnji kut oka, pokraj nosa, nanesite malo bijeloga svjetlucavog sjenila – oči će izgledati veće, pogled će biti bistriji, a cijelo lice djelovat će odmornije.

Rumenilo je obavezno za svjež izgled

Rumenilo u ružičastim i breskvastim nijansama s malo zlatnog sjaja, vješto poput mađioničara, odvlači pozornost sa sjena i podočnjaka ispod umornih očiju te lice izgleda svježe i blistavo. Trik je u tome što ružičaste i breskvaste nijanse neutraliziraju plavu boju podočnjaka. No izbjegavajte narančasta rumenila uz koja će umorno lice izgledati još umornije.

IZVOR: 24SATA.HR

Foto: Instagram