10 načina kako da svoj dom očistite od negativne energije

by | 27 veljače, 2020

Vjerojatno redovito čistite fizički nered koji napravite, pa zašto ne biste isto radili i s energičkim neredom? S vremena na vrijeme dobro je ukloniti negativnu, kaotičnu energiju koja vas okružuje. Prostor će biti lakši, svjetliji i kreativniji, kako prenosi mbgmindfulness.

Evo kad treba očistiti energiju doma:

 • Kad imate loš dan: Negativna energija u vašem domu može se hraniti tim osjećajima.
 • Ako ste bili bolesni: Uz stres koji osjećate pod vremenskim uvjetima, fizičko stanje unosi negativnu energiju u prostor oko vas.
 • Nakon gubitka: Čišćenje tijekom tugovanja može vam pomoći u procesuiranju boli i kretanju prema naprijed.
 • Nakon svađe s partnerom: Rekli ste neke stvari, a i on isto. Kad je neslaganje gotovo, vrijeme je da očistite zrak – doslovno.
 • Tijekom bilo kakve velike životne tranzicije (novi posao, partner ili kućni ljubimac, beba koja dolazi): Brisanjem starog stvara se prostor za novu energiju.
 • Kad imate osjećaj da ste “zaglavili”: Ako želite poboljšati svoj život u kojem nema napretka, možda je vrijeme da se zapitate drži li vas dom zaglavljenim u prošlosti.

10 jednostavnih načina kako da uklonite negativnu energiju u domu:

1. Odredite novu “namjeru” svome domu

Forma slijedi misao. Prije nego što učinite bilo što drugo, postavite određenu namjeru za svoj dom. Kako biste htjeli da vam prostor pomogne da se oslobodite? Kako želite da se vaš dom osjeća? Na primjer, mogli biste reći: “Moja je namjera očistiti negativnu energiju iz svog doma tako da sam usredotočena i produktivna”, ili: “Moja je namjera osloboditi energiju svog bivšeg i ponovno se osjećati mirno.” Izrazite svoju namjeru glasno da pokrenete promjene.

2. Pokušajte s kaduljom

Ljudi diljem svijeta spaljuju bilje kako bi očistili negativnu energiju, a jedna od najčešće korištenih je kadulja. Ova se biljka sakuplja i suši, a potom spaljuje zbog svog dima za čišćenje. Da biste to napravili kod kuće, stavite osušenu kadulju u vatrostalnu posudu i zapalite je. S dimom prođite po cijelom domu. Ako imate astmu ili ste osjetljivi na dim, preskočite ovo.

3. Strateški postavite kristale

Kristali su darovi zemlje koji nose razna korisna vibracijska svojstva. Dva kamena koja možete postaviti u domu kako biste očistili negativnu energiju jesu crni turmalin i hematit.

4. Budite bučni

Zvuk bubnjeva i pljeskanje rukama može pomoći razbiti negativnu energiju. Za zvučni ritual kod kuće počnite na ulaznim vratima i krećite se u smjeru kazaljke na satu kroz unutarnji dio kuće, svirajući instrument ili pljeskajući prema zidovima, sve dok ne napravite potpunu petlju.

5. Zapalite tamjan

Palo Santo je vrsta mirisnog drva porijeklom iz Južne Amerike i može se spaliti kao tamjan. Smatra se da je to snažno sredstvo za čišćenje energije. Zapalite jedan kraj štapa i širite dim po kući.

6. Uzmite sol iz kuhinje

Sol se koristi za sterilizaciju svega, od rezanja dasaka do rana, a također čisti i negativnu energiju. Evo nekoliko načina kako je možete koristiti u svome domu:

 • Otopite morsku sol u boci s raspršivačem napunjenoj vodom i špricajte u zrak svake prostorije.
 • Stavite tanku liniju morske soli ispred ulaza u kuću ili oko ograde vašeg imanja.
 • Stavite tanjurić sa soli na vitrinu ili u ormar.
 • Otopite sol u vodi s kojom ćete čistiti površine i podove.
 • Koristite svjetiljke himalajske soli.

7. Neka sve miriše na limun

Mnogi proizvodi za čišćenje imaju miris limuna jer je prirodno osnažujući. Evo nekoliko načina kako ga koristiti kod kuće:

 • Stavite limunovu koru u vruću vodu i pustite da para odlazi u vaš prostor.
 • Stavite tanjuriće sa svježim kriškama limuna po domu.
 • U difuzor stavite eterična ulja limuna.

8. Ispunite prostor mirisom biljaka

Limun nije jedini miris koji godi vašem prostoru. Tu su i eterična ulja kadulje, lavande i tamjana. Možete ih staviti u difuzor ili napuniti bocu s raspršivačem destiliranom vodom i dodati 20-30 kapi esencijalnog ulja po izboru. Protresite i namirišite životni prostor. Možete se odlučiti i za svježe mirise pa nabaviti mirisne ljiljane, aloju ili bršljan.

9. Koristite maštu

Zamislite užarenu, zlatnu svjetlost u svom srčanom prostoru. Dok duboko udišete, proširite tu svjetlost sve dok nije izvan vašeg tijela. Sada proširite tu svjetlost u svoj životni prostor.

10. Očistite nered

Fizička prljavština i nered mogu prostor napraviti nepoželjnim. Održavanje čistog doma smanjujete mogućnost negativne energije. Posljednje, ali ne i najmanje bitno, otvorite svoje prozore! Unos svježeg zraka također izbacuje negativnu energiju. Neka energetsko čišćenje vašeg prostora bude redoviti dio rutine.

IZVOR: 24SATA.HR