Uz ovaj trik vaša kupaonica bit će još čišća i još ljepša

by | 21 svibnja, 2020

Postoje mnogobrojna sredstva kojima biste mogli odčepiti rupice na glavi tuša, ali Carolyn Forte, direktorica Good Housekeeping Instituta, kaže da je potrebno samo par sastojaka koje već imate u kuhinji. Otkrila je portalu Good House Keeping mali trik koji će svima olakšati čišćenje tvrdokornog kamenca.

Kako očistiti glavu tuša:

  • Obrišite što više suhog kamenca oko i iz rupica na glavi tuša, pritom koristeći se spužvicom s abrazivnom stranom.
  • Pomiješajte vodu i alkoholni ocat u jednakim omjerima i stavite u plastičnu vrećicu.
  • Tu vrećicu s mješavinom vode i octa stavite oko glave tuša, tako da su rupe uronjene u tekućinu i pričvrstite vrećicu s gumicom ili špagom na cijev tuša.
  • Ostavite da se glava tuša namače u tekućini barem 15 do 20 minuta (ako možete, ostavite i od sat vremena).
  • Skinite vrećicu i obrišite rastopljene naslage. Otvorite tuš na vruću vodu i pustite da voda istjera kamenac koji se nakupio u rupicama.

Očistite kupaonicu od plijesni

Za brzo i lako čišćenje kade (i ostatka kupaonice) od plijesni, koristite bijeli alkoholni ocat i prašak za pranje rublja.

Pomiješajte ova dva sastojka u istim omjerima i dobivenu pastu stavite na površine na kojima se pojavila plijesan. Ostavite mješavinu da djeluje 10 minuta i zatim spužvom oribajte pastu. Pasta je laganog mirisa, koji nestaje nakon par sati, a kupaonica sjaji od čistoće, kako piše portal Perfect Ask.

Ako želite zaštiti svoju kupaonicu od ponovnog nastajanja plijesni, ulijte ocat u bočicu sa raspršivačem i pošpricajte površine koje želite zaštititi. Otvorite prozore ili upalite ventilaciju kako bi izašao opori miris octa. Ocat uništava oko 80 posto vrsta plijesni te onemogućava rast nove.

IZVOR: 24SATA.HR

Photo by Joshua Bartell on Unsplash