Super trik pomoću kojeg ćete popraviti svijeću koja je neravnomjerno izgorjela

by | 29 svibnja, 2020

Ako volite doma stvoriti romantičan ugođaj uz svijeće, ali vosak neravnomjerno izgara i topi se samo po sredini, beauty urednica časopisa Stylish Lucy Partington otkrila je moguće rješenje. Na svom je Instagram profilu Partington za savjet pitala svoje pratitelje, a jedna joj je djevojka savjetovala da upotrijebi foliju.

Ona predlaže da se komad aluminijske folije omota oko vrha svijeće i lagano savije prema unutarnjem dijelu gdje se fitilj nalazi – pazeći, naravno, da se folija ne zapali.

Za oko 30 minuta, kako piše, sav bi se vosak trebao ravnomjerno rastopiti.

“Puno mi je ljudi odgovorilo kad sam na Instagramu pitala kako da popravim izgled svijeće. Bilo je mnoštvo različitih prijedloga, ali ovaj s folijom činio mi se najlogičniji pa sam ga isprobala i stvarno djeluje”, napisala je beauty urednica kraj kratkog videa u kojem je taj trik i demonstrirala.

View this post on Instagram

ok so i had SO MANY PEOPLE reply to me when i asked if there was any way to fix a tunnelled candle. there were loads of different suggestions but the one that seemed most legit involved tin foil, so i tried it and today it only bloody worked. literally just put a piece of foil around the rim of the candle, making sure there’s still enough room for the wick to burn properly and safely. the wax around the sides will then melt down and it’ll even out within a few hours ?? GENIUS. and for anyone who doesn’t know: you can prevent tunnelling in the first place by burning a new candle for a couple of hours the first time you light it, people say it such be about an hour for every inch of wax. please let’s all promise never to ruin candles ever again ?

A post shared by Lucy P (@lucyparts) on

“Samo stavite komad folije oko ruba svijeće, pazeći samo da ostaje dovoljno mjesta za plamen. Vosak s krajeva rastopiti će se u par sati”, napisala je i dodala:

“Kad prvi put zapalite novu svijeću nemojte je ostaviti da gori više od nekoliko sati, neka gori ovisno tome koliki joj je fitilj – sat vremena za svaki centimetar fitilja”, piše Partington.

“Razlijevanje voska spriječiti ćete i tako da prije paljenja skratite fitilj na pola centimetra”, savjetovao joj je jedan pratitelj u komentarima, a rekao je i da se “fitilj skraćuje prije nego se svijeća zapali, nikako dok je vlažan od voska usred gorenja”.

IZVOR: 24SATA.HR

Foto: Ellieelien / Unsplash