Uz eterična ulja riješite se masne kose, prhuti i manjka sjaja

by | 4 rujna, 2020
Ako niste zadovoljni izgledom svoje kose probajte masažu vlasišta baznim eteričnim uljima koja potiče cirkulaciju, jača je i smanjuje ispadanje vlasi, a uz prava ulja kosa se manje prhuta, masti ili isušuje.

Masiranje vlasišta preporučuje se od jedanput na tjedan do jedanput u dva tjedna kako bi se poboljšala cirkulacija i potaknuo rast kose. Osim navedenog masaža vlasišta je vrlo ugodna i sjajno opušta. Masira se baznim biljnim uljima, najčešće uljem sezama za masno i normalno vlasište ili avokada za suho i osjetljivo vlasište.

Svaki tip ima svoje ulje

Ako je riječ o problemu poput masnoće ili ispadanja kose, preparate je potrebno nanositi svaki dan dvaput. S obzirom na to da se ne mogu upotrebljavati oni na bazi ulja, kao nosivi medij u kojem otapamo i razblažujemo eterična ulja poslužit će cvjetne vodice, odnosno hidrolati. Cvjetna vodica hamamelisa izvrsna je za masno vlasište, cvjetovi naranče za normalno, a ruža za suho.

No i obična masaža tjemena tijekom ili, još bolje, poslije pranja opušta i poboljšava cirkulaciju te jača kosu.

Za zdravu kosu bez prhuti

Za tretiranje masnog vlasišta, prhuti i poticanje rasta kose na 100 ml cvjetne vodice hamamelisa dodajte 25 kapi ružmarina i 10 kapi cedra.

Pripravak za suhu kosu

Za suho i osjetljivo vlasište na 100 ml cvjetne vodice ruže dodajte 15 kapi lavande i pet kapi rimske kamilice. Pripravak umasirajte u vlasište dvaput na dan.

Ništa bez savjetovanja

Biranje ili mijenjanje ulja bez savjetovanja s aromaterapeutom ili dermatologom nije dobro jer neka ulja mogu štetno djelovati.

Raščešljana kosa

Kako bi masaža vlasišta bila što učinkovitija, a kosa mekša, dobro je nagnuti glavu i počešljati se odozgo prema dolje.

IZVOR: 24SATA.HR

Foto: Tim MossholderUnsplash