Uvedite male promjene u svoju rutinu kako biste spriječili nastanak okoloočnih bora

Male promjene za veliku razliku

by | 19 listopada, 2021

Vjerovali ili ne, postoji ispravan i neispravan način na koji skidate šminku s očiju i nije samo riječ o proizvodima koje koristite, nego i kako ih koristite.

Make-up postaje sve tvrdokorniji i teži za skinuti, a često i vodootporan, pa je važno pronaći što bolje čistače koji će odraditi posao skidanja šminke kako treba. I nemojte preskakati temeljito čišćenje okoloočnog područja jer vam nemar oko istog može uzrokovati bore, ispadanje trepavica, pa čak i očne upale. Pod temeljitim čišćenjem dakako ne mislimo na agresivno povlačenje okoloočnog područja, nego na nježno i temeljito čišćenje bez poteza koji će vam dodatno oštetiti ovo osjetljivo područje.

Male promjene koje će spriječiti nastanak okoloočnih bora

Nježno očistite šminku s očiju

Prije nego što vam ruke dođu u kontakt s licem, obavezno ih operite kako ne biste bakterije nanosili na lice. Izaberite dobar čistač za lice i sada dolazi na red tehnika koju koristite kad ga trebate ukloniti. Povlačenje i ribanje izbjegavajte i radije se odlučite za nježno tapkanje i lagane cirkularne poteze koji će biti apsolutno dovoljni da uklonite šminku s očiju bilo da koristite uljni čistač ili balzam.

Očistite odstranjivač šminke nježnim gelom

Iako dosta ljudi preskače ovaj korak, obavezno morate ukloniti bilo kakva ulja s okoloočnog područja nakon što ste uklonili šminku. Pronađite nježni gelni čistač za lice pomoću kojeg ćete ukloniti sve ostatke teških čistača i ukloniti sve s kože.

Natopite šminku

Ako još uvijek koristite micelarnu otopinu i vatice (što ne preporučujemo), natopite vaticu odstranjivačem i prislonite na okoloočno područje držeći 15-ak sekundi dok se šminka ne počne otapati. Ostatke laganim potezima uklonite čistim vaticama, bez ikakvih povlačenja.

Hidriranost kože

Nakon što ste oprali lice, vrijeme je za hidriranje. Okoloočna krema je potpuno drukčijeg sastava i teksture od regularne hidratantne kreme za lice pa je nemojte izbjegavati. Nanosite je utapkavajući lagano prstenjakom na okoloočno područje budući da ćete tim prstom imati najmanji pritisak.

Foto: popcorner via Shutterstock