ULOGA JABUČNOG OCTA za lijepu i zdravu kožu lica

by | 17 veljače, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Ako želite imati lijepu i zdravu kožu lica, bez da se brinete o brojnim tegobama koje se pojavljuju na licu poput prištića, crvenila ili osjećaja zatezanja, njega kože lica je izrazito važna. Također, postoji velik broj namirnica koje vam mogu pomoći, stoga ne čudi da se sve više govori o važnoj ulozi koju ima jabučni ocat za lice.

Brojni kupovni kozmetički preparati namijenjeni njezi lica u velikom broju slučajeva su negativno djelovali na zdravlje kože. Barem će malo pomoći ublažiti određene tegobe, no zbog brojnih kemikalija koje sadrže, oni mogu pogoršati zdravlje kože ne samo na licu nego i na drugim dijelovima tijela.

Zbog toga postoji sve više onih koji se okreću prirodnim metodama, koje u sebi sadrže namirnice pomoću kojih možete i sami napraviti ljekovitu smjesu te na taj način pomoći svojoj koži, bez razmišljanja o negativnim posljedicama.

Prednost prirodnih metoda je ta što se uglavnom sastoje od namirnica koje sigurno imate kod kuće. Među njima se nalazi i jabučni ocat s višestrukom primjenom, a koliko je dobar, svjedoči i to što ga mnogi koriste kada žele izgubiti nekoliko kilograma.

Dokazalo se da je jabučni ocat dobar za lice ako se koristi na pravilan način. Ako imate staračke pjege i želite da se manje vide, potrebno je uzeti štapić za uši i uz pomoć njega nanijeti ocat na određena područja te ostaviti da djeluje između 20 i 30 minuta. Nakon što istekne vrijeme, umijte se u toploj vodi i lagano osušite uz pomoć ručnika. Ovaj postupak ponavljajte ujutro i navečer.

Osobe koje imaju problema s aknama i začepljenjem pora trebale bi najmanje jednom tjedno obaviti čišćenje lica uz pomoć pare. Potrebno je zagrijati vodu i dodati nekoliko kapljica jabučnog octa te držati lice iznad vode na kratko vrijeme. Nakon nekoliko minuta, umijte se mlakom vodom i dobro osušite lice. Bilo bi poželjno barem dva do tri sata nakon parenja ne izlaziti vani.

Ako se želite riješiti prištića, potrebno je promiješati malo meda, čaja od kamilice i jabučnog octa. Uzmite blazinicu i umočite ju u smjesu te prijeđite preko lica. Nakon kratkog razdoblja rezultati će biti vidljivi.