U tvoje ime

by | 6 ožujka, 2019

Roman U tvoje ime novi je triler vrtoglavog ritma iz pera izdavačkog fenomena Harlana Cobena, dobitnika nagrada za književnost Edgar, Shamus i Anthony. Cobenovi romani prodani su u više od 60 milijuna primjeraka i prevedeni na 43 jezika, te su zauzeli sam vrh ljestvice uspješnica diljem svijeta. U tvoje ime novi je roman u kojem se ponovno vraća najdražoj temi-tajnama koje se skrivaju u predgrađima New Jerseya, grada u kojem je i sam odrastao. Groblje živih, Neznanac, Velika iluzija i Dom dosad su objavljeni u Znanju. Najpoznatiji je po napetom, a često i neočekivano duhovitom serijalu o bivšem košarkašu Myronu Bolitaru.

Napoleona Napa Dumasa, policajca iz predgrađa New Jerseyja, još uvijek proganja tragedija koja se dogodila u četvrtom razredu srednje škole. Tada su njegov brat blizanac Leo i Leova djevojka Diana pronađeni mrtvi na željezničkoj pruzi, a Maura, djevojka koju je Nap smatrao ljubavlju svog života, ostavila ga je i nestala bez objašnjenja. Petnaest je godina Nap tražio i Mauru i pravi razlog bratove smrti. A sada se čini da bi konačno mogao pronaći ono što je tražio.

Kad se Maurini otisci prstiju otkriju u automobilu čovjeka osumnjičenog za ubojstvo, Nap se daje u potragu za odgovorima koji vode samo do još pitanja: o ženi koju je volio, prijateljima iz djetinjstva za koje je mislio da ih je poznavao, napuštenoj vojnoj bazi blizu koje je odrastao, a ponajviše o Leu i Diani, čije su smrti mračnije i mnogo zlokobnije nego što je to Nap uopće mogao zamisliti.

»Harlan Coben je majstor napetosti i preokreta već od prve stranice, a šokirat će vas posljednjoj.« Dan Brown

»Izvanredan roman! Coben drži Napa i čitatelja u neizvjesnosti dok otkriva slojeve prijevare koji dostižu 15 godina unazad, otkrivajući niz smrtonosnih tajni.« Publishers Weekly

»Romani Harlana Cobena drže čitatelje na rubu napetosti. Pripremite se za preokrete i završetke koje nikada ne biste pogodili. Njegovi trileri su virtuozne tajne koje otkrivaju tamnu stranu ljudske prirode.« Reader’s Digest

Knjiga U tvoje ime u prijevodu Mirte Jambrović u prodaji u knjižarama od prošlog tjedna po cijeni od 99 kn.