Mini vodič za žene: Zašto je dobro u krevetu biti egoistična?

by | 21 lipnja, 2020

Sve slobodniji razgovor o seksu omogućio je da otvorimo važne teme, no užitak žene u toj “aktivnosti” još uvijek je tabu tema. Evo što možete učiniti za sebe i za to da više uživate u seksu.

Iako se čini da je sve slobodniji razgovor o seksu omogućio da otvorimo neke važne teme, užitak žene u toj “aktivnosti” još uvijek je tabu tema. Kad su u pitanju “vruće igre” ispod plahte, užitak bi, naravno, trebao biti podjednak, no mnogim ženama još uvijek se najlakše čini odglumiti tih nekoliko trzaja i uzdaha i okrenuti se na drugu stranu da mogu zaspati.

Šteta, jer postoji puno načina da bolje upoznate svoje tijelo i dođete do toga da doista uživate u kvalitetnom seksualnom životu koji će vas zadovoljiti. Dakle, otvoreni razgovor je prvi, a evo i ostalih:

Upoznajte svoje tijelo

Ako vam je teško otkriti što volite u krevetu s partnerom, samoedukacija, odnosno masturbacija nije naodmet. Omogućit će vam da sami istražujete i naučite ponešto o tome što vašem tijelu pruža zadovoljstvo. Ne treba se bojati toga.

Odvojite malo vremena za istraživanje sebe jer bi vam to moglo pomoći da otkrijete što zaista volite i što vas vodi do vrhunca. Ženska masturbacija često se prikazuje kao nešto sramotno, a za to doista nema razloga.

Razmislite što želite

Seks i zadovoljstvo mogu i trebaju biti zabavni. Toliko toga možete učiniti u spavaćoj sobi, i s partnerom i sami. Ako naiđete na fantaziju koju želite ispuniti, opišite partneru detaljno što biste željeli istražiti jer svatko može imati drukčije parametre, nešto što njemu odgovara.

Pokažite im i sami što želite od njih dobiti. Na primjer, ako vas pali povlačenje za kosu, opišite kako bi to trebalo izgledati, ili ga čak demonstrirajte partneru, uz pokazivanje koliko žestoko želite da vas povuče. Što više uputa date, to bolje, jer vam mogu dati ono što želite, što je pravi put do užitka.

Dajte si vremena

Kad ste s nekim u krevetu i stalno vam govore “sad ću” ili vas stalno ispituju jeste li već svršili, pravo je izazov ne odustati od seksa, ili ne svesti sve skupa na glumu. No, ako znate što vas uzbuđuje, a partner to ne radi, pokušajte ga voditi prema tome da izvučete što više u odnosu.

Naravno, krajnji cilj seksa ne mora uvijek biti orgazam, ali zaslužujete uživati ​​u odnosu jednako kao i partner, kako piše portal IOL.

Pazite na sebe izvan spavaće sobe

Postoji toliko toga što doprinosi kvaliteti vašeg seksualnog života, uključujući dijetu i vježbanje, te brojne druge zdrave navike. Ne samo da vježba poboljšava vaše fizičko i mentalno zdravlje nego bi mogla biti i odgovor na seksualni život koji se gasi.

Internetska stranica Flo kaže da trčanje, ili ciklus od 20 minuta vježbanja, može povećati protok krvi i podmazivanje rodnice te time olakšati da se uzbudite i doživite vrhunac. Dakle, fitness može biti dobra opcija za one koji imaju nizak libido i žele povećati svoju fiziološku uzbuđenost bez lijekova.

Riješite se misli i strahova

Ponekad vaš partner može raditi sve kako treba, no ako postoji neka blokada u vašoj glavi, sve je badava. Anksioznost i pretjerano razmišljanje u spavaćoj sobi nevjerojatno su česti, a profesorica Lori Brotto s Odjela za ginekologiju na Sveučilištu British Columbia rekla je da su najčešći uzroci seksualne disfunkcije kod žena: stres, previše obveza, loša slika o vlastitom tijelu, depresija, anksioznost, zabrinutost za odnos i umor.

Dakle, ako je problem bilo što od toga, obratite se liječnicima. To je prvi korak da popravite situaciju u vašoj spavaćoj sobi.

Shvatite da to zaslužujete

Jedna od najvažnijih stvari kad je u pitanju razumijevanje vlastitog zadovoljstva u krevetu te  navođenje partnera da ga cijeni svakako je razumijevanje da zaslužujete ispunjen seksualni život i da je vaše zadovoljstvo jednako važno kao i zadovoljstvo partnera, ili bilo čije drugo.

IZVOR: 24SATA.HR

Tagovi: