U centru Zagreba otvoren vege dućan s gotovim salatama

by | 23 siječnja, 2021

Ovih dana, Zagreb je dobio pojačanje kad je u pitanju zdrava hrana koju možemo pojesti “s nogu”.

U prolazu kina Europa otvoren je lokal koji širi pozitivnu promjenu u prehrambenoj industriji. Samo ime “Salate&co” već otkriva njegov jelovnik – riječ je o salatama za van koje mogu poslužiti kao genijalan zdravi obrok u pauzi za ručak koje vjerujemo da već poznajete iz brojnih dućana u kojima prodaju. Njihova misija nije komercijalna, nego s čvrsto definiranim ideološkim stavom prema prehrani. Poanta im je inspirirati promjene u svakodnevnoj prehrani pojedinca i društva, te graditi pozitivan utjecaj na naš planet tako što će poticati da u svoj svakodnevni obrok uvedete što više biljaka. Salate su bez mesa i ribe budući da vlasnici imaju prioritet štititi zdravlje planeta i ljudi te aktivno potiču inicijative za smanjenje ispuštanja ugljičnog dioksida.

Trenutačno se u ponudi nalaze svega četiri salate po 39 kn, no nutricionistički gotovo su savršeno složene i doista obogaćuju ponudu za ručak u centru Zagreba.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Salate&Co. (@salate.hr)


Salata po imenu Mavocado bazira se na avokadu i mangu, uz rajčicu, papriku, feta sir, krastavce, slanutak, med i maslinovo ulje.
Marokanska salata sastoji se od špinata, mrkve, mente, slanutka, kuskusa, kumina, kima, crne leće, grožđica, cikle, češnjaka, batata, korijandra, kima i limete.
Wabi sabi salata sadrži bijelu rižu, crnu rižu, grah, bob, špinat, mrkvu, papriku, crveno zelje, đumbir, miso i med.
Mediteranska salata napravljena je, pak, od bijelih šparoga, boba, ječma, datulja, cikle, crvenog kupusa, zelenog kupusa, sjemenki bundeve i špinata.

Foto: Salate&co