U borbi sa suhom i rijetkom kosom pomoći će vam ovaj vitamin

by | 29 srpnja, 2020

Vitamin E smatra se čarobnim za kosu. Osim što ubrzava cirkulaciju vlasišta, ulje vitamina E poboljšava teksturu i kvalitetu kose i sprječava ispadanje kose.

Ulja za kosu jačaju i njeguju kosu. Možete ih koristiti u njihovom čistom obliku, ali također ih možete naći u praktički svim proizvodima – od balzama do krema.

Posebno se jedno ulje ističe za jačanje kose, a to je ulje vitamina E.

Vitamin E za kosu

Vitamin E je antioksidans topljiv u lipidima, odnosno molekula koja je u stanju neutralizirati slobodne radikale u koži, kosi i tijelu.

“Vitamin E stekao je veliku popularnost zbog svoje sposobnosti pretvaranja vlažne, suhe kose u bujniju i sjajniju. Vjeruje se da vitamin E može smanjiti gubitak kose, poboljšati zdravlje vlasišta i cirkulaciju te dodati sjaj kosi”, rekao je Matrixov umjetnički voditelj i slavni stilist Nick Stenson.

Brojna istraživanja potvrđuju mnoge prednosti vitamina E:

Smanjivanje gubitka kose

Nedavno istraživanje pokazalo je da su pacijenti koji su uzimali dodatak vitamina E imali značajan rast kose u odnosu na skupinu koja je primala placebo.

Poboljšavanje cirkulacije vlasišta

Neka istraživanja tvrde da vitamin E može poboljšati cjelokupnu cirkulaciju tijela. Cirkulacija je također povezana sa zdravim rastom kose. Tako mnogi stručnjaci za kosu zaključuju da ćete primjenom vitamina E potaknuti cirkulaciju vlasišta.

Uravnotežuje ulje na vlasištu

Vitamin E je ulje koje ako koristite redovno može pomoći u ravnoteži ulja kojeg prirodno imate. Dakle, ako vaše vlasište suho ili masno, možete razmisliti o korištenju ulja E vitamina.

“Jednostavan način za korištenje jest nanošenje na kosu i vlasište, ravnomjerno raspoređivanje i dopuštanje da odstoji na kosi od 10 do 15 minuta prije nego što nanesete šampon i normalno operete kosu”, kaže Stenson i dodaje da je ulje vitamina E izvrsno za visokoteksturiranu i kovrčavu kosu ili bilo koju kosu koja je prirodno suha, kako prenosi mindbodygreen.

IZVOR: 24SAAT.HR

Foto: Unsplash