Trikovi koje niste znali za savršeno nanošenje crvenog ruža

Precizno i dugotrajno

by | 19 veljače, 2022

Crveni ruž za usne jedan je od onih proizvoda koje imamo u svojoj make-up ladici za one dane kad se osjećamo posebno i želimo dodatno naglasiti make-up, bilo da je riječ o večernjem ili dnevnom looku.

Nekoć je crveni ruž bio i zabranjen, barem za niže društvene klase. Prvim izumiteljima smatraju se Sumerani ili pak drevni Egipćani koji su ga koristili kao način razlikovanja društvenih klasa. U ondašnjoj verziji ruža koristila ga je već i sama Kleopatra, poznata po želji i osjećaju za lijepo.

Istomišljenica je bila i kraljica Elizabeta, engleska vladarica iz 16. stoljeća, koja je voljela svoju blijedu put naglašavati crvenim ružem. Ona je nakratko skinula loš glas vezan uz crveni ruž za usne koji je do tada bio rezerviran za prostitutke. No tek u 20. stoljeću došlo je do njegove široke uporabe, kad se pakirao u obojene papire, malene kutije i metalne tube, a 1933. Vogue je proglasio ruž kao najvažniji kozmetički proizvod žene.

Danas je crveni ruž doista jedan od onih proizvoda koji gotovo sve žene imaju, no koliko stvarno znamo kako se on precizno nanosi i traje? Morag Ross, make-up artistica koja je radila s Kate Blanchett godinama, za Vogue je otkrila pet trikova koje koristi za savršeno i dugotrajno nanošenje crvenog ruža na usne.

Kako savršeno nanijeti crveni ruž?

Priprema usana

Korak koji prečesto zaboravljamo, a trebali bismo ga koristiti prije svakog nanošenja ruža, upravo je priprema usana. Jako je važno napraviti lagani piling usana ili ih izmasirati četkicom za zube i balzamom za usne. Ako imate na usnama ostatke suhe, ljuskave kože, možete odmah preskočiti nanošenje crvenog ruža jer će dodatno naglasiti sve nesavršenosti.

Koristite puder kao bazu

Kako biste postigli onaj savršeno precizni oblik usana, trebate utapkati malo pudera samo na rub usana poput primera i tako ćete dobiti odličnu bazu za stvaranje oblika, dok će puder biti svojevrsna barijera zbog koje se ruž neće prelijevati.

Nude olovka za usne

Ako se bojite olovke u boji i kako će izgledati, koristite nude olovku kojom ćete dobiti oblik, a vrlo lako ćete ispraviti potencijalne pogreške.

Ispunjavanje usana

Iako možete nanijeti ruž izravno, stručnjaci ga većinom nanose kistom za usne, pogotovo onim koji je zavijen u stranu. Tako gradite i pojačavate boju postupno, do trenutka kad vam je dovoljno. Odlučite se za podton ruža koji nije narančast, već plav, kako vam zubi vizualno ne bi djelovali žuto.

Obrubite usne crvenom olovkom

Nakon što ste već nanijeli ruž, dobro zaoštrite olovku u istoj nijansi i obrubite ih, čime ćete dobiti onaj završni precizni look koji vidite na crvenom tepihu.

Pročitajte: Najbolji crveni ruževi za usne

Foto: LightFieldStudios via Getty Images