Tri poznate instruktorice joge upitali smo za njihove najdraže brendove

by | 17 kolovoza, 2021
joga instruktorice, joga brendovi

U vrijeme kad je vježbanje od doma uistinu postalo sve normalnije (iako se polako vraćamo starim navikama) i briga o sebi i mentalnom zdravlju sve više poprima pojam obaveznog. Međutim, kako odabrati brendove odjeće koji vam odgovaraju, koji su prihvatljivi cijenom i kvalitetom, a da vam istovremeno u njima bude udobno?

Tri poznate instruktorice joge – Petra Planinc iz BUDI online joga studia, Gea Krajcar Yoga & Prenatal teacher i Nina Vukas Yoga odgovorile su na naše pitanje koji su im najdraži brendovi, a nadamo se da će i vas inspirirati njihovi odgovori ako ste u potrazi za novim komadima odjeće za jogu ili prostirki.

 

Petra Planinc (BUDI online joga studio)

“Moj omiljeni brend prostirki je Manduka jer inače imam problem sa sklizanjem ruku, a Mandukine prostirke su se pokazale kao odlične u zaobilaženju tog problema. Osim toga, vrlo su izdržljive. Zato smo se odlučili koristiti njihovu prostirku i za snimanja satova joga u našem BUDI online studiju. Što se tiče sportske odjeće, jako volim activewear brenda H&M – odličan omjer cijene i kvalitete. Trenutačno sam u istraživanju brendova odjeće za jogu koji su rađeni od prirodnih materijala, kao što je primjerice Indigo Luna.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BUDI joga studio (@budi.joga.studio)

 

Gea Krajcar, Yoga & Prenatal teacher

“S obzirom na moje interese i opis posla, uglavnom sam fokusirana na brendove posvećene jogi. Najudobnije i najdugotrajnije tajice su mi bez premca modeli Align od Lululemona, a tamo nađem i odlične sportske grudnjake i majice. Manduka mi je nezaobilazan brend prilikom odabira kvalitetnih pomagala za jogu (uz kod GEAYOGA možete dobiti i popust od 10 % na njihovoj stranici), a nedavno sam napokon isprobala i Yoga Design Lab prostirke, koje su me oduševile prekrasnim izgledom i kvalitetom. Jako mi je važno da odaberem univerzalne i kvalitetne komade koji mi potraju i po nekoliko sezona.”

 

Nina Vukas Yoga

“Joga ima svoju subkulturu i svoje brendove poput Prana, Lululemon, Alo itd., no ja ih ne nosim, ne pratim niti imam omiljene, bitnije mi je da su stvari koje kupujem izrađene u Europi, od organskog pamuka ili recikliranog materijala i slično. Billabong npr. izrađuje dosta odjeće u Portugalu gdje živim i to je ono što gledam kada nešto kupujem. S obzirom na globalno zatopljenje i činjenicu da nas je nas konzumerizam doveo ovdje, mislim da se svi trebamo zapitati kako živjeti održivo i razmisliti o carbon footprintu komada odjeće koji je made in India (u lošim radnim uvjetima), pa je putovao u warehouse u Americi da bismo ga mi naručili u Europi.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Vukas (@nina.vukas.yoga)

Foto: Instagram

FOTO: Prostock-Studio iStock/Getty Images Plus via Getty Images