TRENDOVI KOJI SU INSPIRACIJU PRONAŠLI u kultnom sitcomu “Sex and the City”

by | 30 kolovoza, 2017

Pamćenje je vrlo zahtjevna stvar. Kada govorimo o prošlosti, hvata nas osjećaj tople nostalgije.

No kada govorimo o prošlim modnim trendovima i o tome što smo nosili, topla nostalgija lako se pretvori u hladnoću.

Razmišljanje dovodi do žaljenja, ono dovodi do pitanja: “Što sam tada mislila?”.

Praćenje trendova zahtijeva određenu dozu hrabrosti.

Trendovi se mijenjaju i time postajemo izloženi “modnoj ranjivosti” u skoroj budućnosti, upravo zato što postoje dokazi prošlih trendova.

Ne morate se više brinuti oko starih albuma i fotografija koje se tamo mogu pronaći. Samo otvorite vlastiti Instagram profil.

Srećom, imamo model koji pokazuje da trendovi mogu funkcionirati, ako se prate s određenom energijom, samopouzdanjem i jako skupim cipelama, a taj model je Carrie Bradshaw. I ne moramo se osloniti isključivo na kolektivno pamćenje kada je u pitanju “Sex and the City”.

Za ono što je devedesetih bilo u modi, kao što su slip haljine, golema krzna i slično, SATC vas ne kažnjava jer ste mislili da je bilo cool u to vrijeme.

Carrie je dokaz da ćr, ako nosite bilo što s dovoljnom dozom pribranosti i karizme, vrijeme ići u vašu korist.

Ako se dovoljno istaknete i otvorite svoja vrata, svijet neće imati drugu alternativu, nego će morati prihvatiti ono što radite kao “A-thing“. A svaki stari trend pronađe način da se ponovno vrati u modu.

Zato pogledajte neke od trendova koje je nametnula trendseterica Sarah Jessica Parker svojom ulogom u poznatom sitcomu, a koji su i danas neizbježni i priznati.

 

Emma Matković