Tisuća će pasti

by | 3 travnja, 2018

Franz Hasel, 40-godišnji pacifist, bio je mobiliziran i dodijeljen u 699. postrojbu nazvanu „Pioniri“ – Hitlerovu elitnu jedinicu koja je gradila mostove na prvim crtama bojišta. Zbog svojih kršćanskih svjetonazora i uvjerenja Franz nije bio omiljen kod nadređenih. Isprva sarkastično nazivan „Mrkvojed“ i „Čitatelj Biblije“, na kraju je stekao poštovanje u svojoj jedinici. Upravo prije nego što će biti poslan duboko u Rusiju – gdje će svi osim sedmorice od 1.200 vojnika u bataljunu poginuti – potajno se riješio svojega pištolja bojeći se da bi, kao najbolji strijelac postrojbe, mogao doći u kušnju da ubije. U Rusiji se susreo s novim problemom: kako upozoriti mjesne Židove na SS prije nego što njegovi pripadnici dođu do njih? Za to su vrijeme kod kuće Franzova supruga Helene i njihovo četvero djece vodili svoje bitke. Prisiljavana da se pridruži nacističkoj stranci, Helene je izjavila da pripada stranci Isusa Krista.

Koliki su bili njihovi izgledi da prežive? Jadni. Tko im je bio jedini saveznik? Bog. U nekoliko kratkih godina doživjeli su nekoliko smrtnih opasnosti. Dok su tisuće oko njih pale kao žrtve ratnih strahota, oni su bili nošeni na krilima anđela.

Knjiga „Tisuća će pasti“ istinita je, potresna i nadahnjujuća priča o Franzu i njegovoj obitelji – o osobama koje su se usudile ispovijedati svoju kršćansku vjeru u Hitlerovoj Njemačkoj, o osobama koje su čvrsto odlučile biti vjerne Bogu po svaku cijenu i koje su naposljetku pronašle zaklon u sjeni Svemogućega.

Knjigu „Tisuća će pasti“ potražite u knjižari „Znaci vremena“ (Prilaz Gjure Deželića 77, Zagreb) te webshopu www.znaci-vremena.com po cijeni od 35,00 HRK.