Tina Turner podijelila savjet kojim je naučila prihvatiti sebe i ne uspoređivati se s drugima

by | 10 prosinca, 2020

Tina Turner jedna je od glazbenih legendi, a to dokazuje i činjenica da se nalazi na Rolling Stoneovoj listi najvećih izvođača svih vremena, takozvanih Besmrtnika.

No njezina, čak 60 godina stara karijera nije jedino što ju je oblikovalo u životu. Tina je pretrpjela zlostavljanje, izgubila je sina koji je počinio samoubojstvo, pobijedila je rak te se svakodnevno bori s depresijom. Sve ju je to navelo na pisanje nove knjige Happiness Becomes You, u kojoj je sažela sve mudrosti koje je tijekom života naučila. U intervjuu za The Guardian Turner govorila je o “poliranju životnog zrcala”, konceptu koji joj je pomogao da pronađe svoj istinski odraz te da ga zavoli.

Na pitanje o razlogu i načinu na koji je promijenila perspektivu o sebi samoj, Tina je odgovorila kako je dugi niz godina sebe promatrala na način na koji je promatraju drugi. “Kad sam bila mlađa, imala sam poprilično negativno mišljenje o samoj sebi. No kad sam odlučila da će moj standard ljepote biti samo moj te da si neću dozvoliti uspoređivanje s drugima, konačno sam se prihvatila sa svim svojim vrlinama i manama. Nakon toga, kad god bi mi se negativna misao pojavila u glavi, mijenjala sam je pozitivnom. Tu pozitivnu ponavljala sam puno puta i to je djelovalo čudesno na mene”, izjavila je Turner.

Dodala je kako si je u mladosti često ponavljala da je vrijedna ljubavi i pažnje baš takva kakva je, a to želi poručiti i svim mlađim generacijama te ljudima koji se bore s prihvaćanjem sebe samih. U ubrzanom digitalnom svijetu interneta i društvenih mreža rodila se generacija onih koji se uspoređuju. Lijek za uspoređivanje, koje itekako šteti našem mentalnom zdravlju, definitivno je poliranje životnog zrcala te, naposljetku, prihvaćanje sebe samih.

Foto: John Lamparski/ Getty Images via Guliver