TIJELO – priručnik za korisnike

by | 28 rujna, 2020

“Veličanstveno… Zadivit će vas briljantna i beskrajna čudnovatost vašeg tijela.”
Washington Post

Puna nevjerojatnih činjenica, vješto odabranih anegdota i razgovora s vodećim znanstvenicima i liječnicima, pred nama je knjiga genijalca Billa Brysona koja nas podsjeća kako je život čudesan i kakvo ste čudo vi.

Bill Bryson još jednom briljantno pokazuje zašto je jedan od najomiljenijih autora današnjice – piše vraški duhovito, bezobrazno lucidno i zarazno dobro. Autor planetarno popularne i obilato nagrađivane knjige Kratka povijest gotovo svega ovaj nas put vodi na proputovanje divotom koju često uzimamo zdravo za gotovo, a zapravo je čudesno, nepredvidljivo i puno tajni – našim tijelom.

Knjiga Tijelo – priručnik za korisnike trenutačno je zauzela vrh liste bestselera New York Timesa, Washington Post ju je proglasio knjigom godine, a predložena je za niz nagrada. Na svoj neponovljivi brysonovski način, putujući kroz povijest, istražujući brojne podatke i slučajeve, otkriva nam kako ljudsko tijelo funkcionira, kako se čudesno iscjeljuje, ali i kako propada. Nakon obilne doze začudnih pa i šokantnih činjenica, bizarnih anegdota, ponešto rječitih slika i nekih nezgodnih pitanja, više nikada nećete gledati svoje tijelo istim očima.

Bryson u svom najboljem izdanju jamči vam da knjigu nećete ispuštati iz ruku dok je ne pročitate. A onda je možda pročitate još jednom.