Terariji domaćeg brenda savršeni su za one koji žele biljke, ali ne i brigu oko njih

by | 7 rujna, 2020

Iako oku ugodni i savršeni za stvaranje tople atmosfere u svakom domu, zeleni ljubimci znaju biti prava muka za neke osobe.

Da, mislimo na one osobe koje tvrde da bi im uvenuo i kaktus, a koje za to imaju dokaze u vidu praznih lončanica u kojima su nekada stanovale biljke svih vrsta i oblika. No danas, u vremenu u kojem je moguće obavljati poslovne sastanke bez odlaska iz doma, moguće je i imati biljke koje ne zahtijevaju gotovo nikakvu brigu. Riječ je, naravno, o biljnim terarijima, koji su savršena opcija za sve one koji nemaju vremena ili sreće s biljkama.

Shamai Grin, hrvatski brend biljnih terarija koji nas je oduševio, u svojoj ponudi ima malene staklene džungle koje je potrebno zaliti tek jednom u osam mjeseci. Iza brenda stoje sestre Jelena Šangarelo i Dina Šavorić, koje svoje proizvode nazivaju živim ukrasima i suvremenim dugotrajnim buketima o kojima se mogu brinuti čak i oni koji većinu godine putuju. Pitate se kako je to moguće?

https://www.instagram.com/p/CD-8AtSJ4O5/

To omogućuje pametni sustav sadnje i zatvorenih staklenih okvira zbog kojeg dolazi do procesa kondenzacije. Vlaga koja se stvara zadržava se na staklenim stijenkama posude i slijeva nazad u zemlju. Jednostavnije rečeno, Shamai Grin zeleni ljubimci “zalijeva sami sebe”, a vi trebate uskočiti svakih osam mjeseci. Kreatorice svoje unikatne zelene ljubimce u staklu opisuju kao jednostavne za održavanje i idealne za obožavanje, a mi se u potpunosti slažemo s njima. Ovi moderni buketi uklopit će se u svačiji dom i radno mjesto, mogu biti izrađeni prema vašoj želji, a obožavaju ih i muškarci.

https://www.instagram.com/p/CCnoU2UpKKA/

https://www.instagram.com/p/CBxfKxMJYK8/

https://www.instagram.com/p/CB2hIb8J_u7/

Foto: Nielsen Ramon/Unsplash