Tatjana Jurić: Što sam starija, to manje planiram

by | 13 listopada, 2014

Tatjanu Jurić i dalje doživljavamo kao simpatično TV lice iako je televiziju zasad zamijenila za radio. Zapazili smo je kao manekenku, rado smo je gledali kao TV voditeljicu, a sad je pozorno slušamo dok vodi svoju emisiju na Narodnom radiju. Podijelila je s nama svoja iskustva, planove, želje i razmišljanja. Evo što nam je otkrila…

_52E3578

Razgovarala: Martina Požgaj

Nakon televizije prebacila si se na radio. Kako bi opisala promjenu, koje su prednosti jednog i drugog?
Meni je promjena kao promjena bila dobrodošla. Ako želiš napredovati, moraš nešto promijeniti. Televizija i radio, koliko su različiti, toliko su i slični. Naravno da na prvu gledatelju ili slušatelju djeluje kao da na radiju ima puno manje posla, nema montaže, nema odlazaka na terene, nema cijelog tog vizualnog dijela, a ne zovu radio uzalud toplim medijem. Radio je brz, interaktivan. Svaki sam dan, osim ponedjeljka, četiri sata u eteru. Taj program tako brzo prođe… Mislim da bi za nekoga tko kreće mojim stazama, odnosno stazama medijskog posla općenito bilo zgodno da provede par godina na radiju a onda ode na televiziju, jer radio ti tako lijepo učvrsti javni nastup, razveže ti jezik i dâ ti neku sigurnost. Radio je odličan medij, da moram birat jedan ili drugi, ne bih se mogla odlučiti, zato sad ne dam ni jedan ni drugi.

Kupuješ li garderobu sezonski ili kad vidiš nešto što ti se svidi?
Svi koji me znaju, znaju da nisam baš veliki ljubitelj shoppinga. Otkad sam otkrila neke dobre modne portale, gdje znam te neke bazne stvari, kalupe i veličine, onda se okuražim i naručim internetom, te mi dođe doma na kućnu adresu. Evo, volim shopping na aerodromima. Ove godine tako sam došla na aerodromu u Nici prerano, i obično u takvim situacijama znam “bankrotirati” jer se zaigram. Gotovo sve torbe koje imam kupila sam na aerodromima. Ove godina sam tako skoro kupila torbu Marca Jacobsa, njegove torbe obožavam. I onda si mislim: “Nemoj Tatjana, budi racionalna, imaš dosta torbi, teška su vremena. No to je jedini shopping koji me veseli iako nisam rob toga da moram imati sve po posljednjoj modi. Naprotiv.

Malo te gledamo kovrčavu, malo ravne kose. O čemu ovise te faze?
Da se mene pita, ja bih uvijek bila kovrčava. Stvarno volim kovrčavu kosu. Međutim, nekako mi se čini da ne možeš uvijek biti isti, kao što se ne možeš baviti istim poslom s 22 i s 32. Pa bi tako bilo bedasto da danas u nekim svojim zrelim godinama na svaki poslovni sastanak dođem kovrčava. Već dugi niz godina surađujem sa Salonom Ruža, i oni me tako lijepo srede da nemam ni brige ni pameti.

Koliko ti smeta kad pročitaš u medijima ‘udala sam se’, ‘trudna sam’, a ti nemaš pojma o tome?
Kad sam tek počela raditi, sve mi je smetalo. Trebalo mi je dobrih desetak godina rada u medijima da shvatim kako se niti moram niti mogu svima svidjeti. Uvijek sam se doživljavala dijelom javnosti. A onda, kad se i sam na neku čudnu foru pozicioniraš nasuprot te javnosti, kao da ti odjednom ta javnost nešto zamjera. Nemam problema s tim, jer živiš svoj život i radiš najbolje što možeš.

Što ti je najbitnije u vezi?
Mislim da su međuljudski odnosi tako individualni i teški. Nisam imala puno veza, dvije i pol, Mirjan je sad tri i pol. Rano sam osamostalila i izgradila svoj život, pa od muškarca ne tražim niti osjećaj sigurnosti po pitanju financija niti tražim da mi prezentira sebe boljim nego što to jest. U njemu tražim istinskog partnera, ali partnera na način da, ako smo zajedno, onda smo zajedno pod svim uvjetima. Ono što su meni moji partneri do sada pokazali jest to da bi oni željeli biti u vezi samo kada njima odgovara, pod njihovim uvjetima, a ja na to ne želim pristati. Sjećam se jedne budističke – ‘bolje putuj sama nego s glupanom’ – a mi bismo rekli ‘nego u lošem društvu’. Cijeli život imam svoje prijateljice, i to uvijek iste, nisam sklona mijenjati ljude s kojima sam bliska, i jedno vrijeme sam razmišljala – zašto prijateljstva opstaju cijeli život a ljubavi ne? U čemu je stvar? Zar se ne baziraju na istim načelima -poštovanje, ljubav, partnerstvo? Nisam još dokučila zašto je to tako.

Kako se najradije opuštaš?
Moji rituali se do danas nisu promijenili. Oni uvijek uključuju druženje s mojim prijateljicama. Mi smo žensko društvo koje se zna odmalena i mislim da je to jedna vrijednost koju u ova potrošna vremena treba zadržati, ne što je duže moguće, nego zauvijek. Nisam bila u puno ljubavnih veza, ali bila sam s određenim partnerima koji su mi to znali zamjerati, uvijek sam se znala šaliti, pa vi imate svoj nogomet a ja imam druženja sa svojim curama. Moje slobodno vrijeme je danas u potpunosti posvećeno ljudima koje volim i koji me vesele, neovisno o tome jesu li to moji roditelji, moje prijateljice, moj dragi, moje nećakinje, moj pesek…

Fotografije: Dorijan Kljun; styling: Andrea Kuzmić; make-up: Kasandra Draganić; Frizura: Duško Masnić za salon Ruža Essentials

Ostatak intervjua s Tatjanom pročitajte u tiskanom izdanju Ljepote&zdravlja…