Kako tankoj kosi možete dati volumen?

by | 13 rujna, 2020

Ako biste svoju kosu opisali kao tanku, bez volumena i beživotnu, isprobajte ove trikove.

Trikovi koji će kosti dati volumen
Osim ako niste jedna od onih rijetkih sretnica s raskošnom kosom punom volumena i sjaja, vjerojatno ste uvijek u potrazi za načinima i trikovima koji će kosi dati volumen. Volumen kose, barem privremeno, možemo postići uz pomoć nekoliko trikova, o kojim se trikovima radi, saznajte u nastavku.

Redovito idite frizeru
Kosa koja je tanka i popucana na vrhovima teška je za održavanje i ne surađuje kad od nje pokušate napraviti raskošnu frizuru. Kako bi to spriječili potrebno je redovito posjećivati frizera i šišati ispucale vrhove. Također, ako je vaša kosa tanka, najbolja frizura za koju se možete odlučiti je bob ili nekoliko centimetara duža. Tanka i duga kosa nisu dobra kombinacija jer će je dužina još više “povući” i oduzeti joj volumen.

Koristite proizvode prikladne za vaš tip kose
Kad je riječ o tankoj kosi, nužno je pronaći proizvode koji joj odgovaraju. To su proizvodi koji je moraju njegovati kako ne bi dodatno pucala, a istovremeno ne smiju biti “preteški” kako kosa brzo nakon pranja ne bi opet pala. Jedan od trikova kojim se možete služiti jest i da regenerator stavite prije nego kosu šamponirate, na taj način nahranit ćete kosu, a nećete je dodatno otežati maskom ili regeneratorom. Ovaj savjet vrijedi samo ako vaša kosa nije oštećena, u suprotnom, raščešljavanje kose nakon pranja moglo bi postati traumatično iskustvo, a kosa će postati još podložnija pucanju. Možete birati i šampone koji su namijeni tankoj i beživotnoj kosi i daju joj dodatan volumen. Osim toga, kada stavljate regenerator ili masku, pazite da ih nanosite samo na vrhove kako se kosa prebrzo zaprljala i postala teška.

Koristite sprejeve i pjene za volumen
Na svu sreću, brendovi su prepoznali koliko se žena bori s tankom i beživotnom kosom i stvorili vrhunske proizvode koji će kosi dati volumen, barem do idućeg pranja, takve proizvode stavljate isključivo na korijen kose.

Proizvodi za njegu kose
Proizvodi poput seruma, ulja i silikona kosu mogu otežati. Zbog toga je ključno da ih stavljate isključivo na vrhove i budete oprezi s količinom. Ako stavite previše takvog proizvoda, ili ga stavite preblizu korijenu, vaša raskošna frizura nestat će u samo nekoliko sati.

Kosu sušite naopako
Ovo je jedan od trikova za koji je vjerojatno isprobala svaka žena s tankom kosom. I on pali, ali najčešće griješimo kada odmah, samo nekoliko sekundi nakon što kosu osušimo “naopačke”, glavu vraćamo u normalan položaj i kosu počešljamo. Kako bi ovaj trik upalio, barem minutu nakon što je kosa suha, prstima prođite kroz korijen  ili stavite u suhi ručnik kako biste ohladila, a tek onda nastavite s normalnim češljanjem.

IZVOR: ECLECTIC.HR

Photo by Jenna Anderson on Unsplash