Otkrili smo tajnu lifting efekta bez invazivnih metoda, evo što je potrebno učiniti

by | 10 lipnja, 2023

Svakodnevna njega kože uz redovito korištenje SPF zaštite – bazična je formula za očuvanje tonusa kože. No koji je korak dalje za rješavanje problema opuštene kože? Posljedice stresnog života, godina koje su nas snašle i genetika utječu na naš željeni izgled. Dijelimo nekoliko savjeta uz stručnu pomoć dr. med. dent. Vivian Jurković iz klinike Dr. Vivian Estetic Medicine.

Prepoznajte potrebe svoje kože

Njega kože traži određenu posvećenost i znanje. “Rješenja” je napretek, a procesom pokušaja i pogrešaka tek možemo otkriti što najviše odgovara našoj koži. Iako postoji nekoliko tipova kože, svaka je individualna i ovisi o puno faktora – genetici, životnim uvjetima i stresorima. Ono što je bitno za naglasiti jest da je za svaki tip kože potrebna hidracija hijaluronskom kiselinom, a s godinama i dodatak kolagena koji je odgovoran za čvrstoću i elastičnost kože.

Zaštitite svoju kožu tijekom cijele godine

Bilo ljeto ili zima, koža traži zaštitu od UVA i UVB zračenja neovisno o vremenskim uvjetima u godini. Svakodnevno nanosite barem zaštitni faktor 30 i ponovno nanesite po potrebi. Vaša koža će vam biti zahvalna, posebno nakon tretmana retinolom ili drugim kiselinama. Izbjegavajte izravno izlaganje suncu tijekom toplijih mjeseci i preporučujemo pokrivala poput šešira i sunčanih naočala.

Njegujte sebe i svoju kožu

Znamo da ljepota dolazi iznutra, a uz pomoć pravilne prehrane i balansiranog životnog ritma sa zdravom dozom stresa možemo postići određene rezultate. Odredite vrijeme za njegu i opuštanje bez kompromisa i omogućite si uživanje u malim trenucima. Pobrinite se za to da imate konstantnu rutinu njege kože koje je održiva i odgovora vašem životnom stilu.

Odabir prave terapije i njege

Uz sve navedene savjete, dodatni iskorak o brizi kože može biti i odabir posebne terapije uz stručno osoblje. Pojavom neinvazivnih metoda došli smo do nove razine anti-age tretmana dostupnih svima u samo jednom dolasku. Savjete o odabranoj terapiji i brzom oporavku, dobili smo upravo od strane dr. med. dent. Vivian Jurković. Tako smo doznali za kratkotrajni anti-age tretman s dugotrajnim učinkom – Aptos niti.

Posebne niti kao najveći saveznici u rekonturiranju lica

Aptos niti u svom sastavu imaju polilaktičnu kiselinu i polikaprolakton koji daju lifting efekt, isto tako imaju i stimulirajuću funkciju u vidu regeneracije kolagena te time postižu i efekt zatezanja površine kože.

Metoda ima nekoliko beneficija za umornu i opuštenu kožu – rekonturiranje lica, pojačanje sinteze kolagena i hidrataciju te poboljšanje u kvaliteti kože. Tretman nije samo za područje lica, već se može primijeniti i na podbradak te vrat, kao i dekolte.

Sâm tretman traje između 30 i 45 minuta te započinje s detaljnom pripremom kože lica (čišćenje i tretiranje antiseptičkim pripravcima). Nakon primjene lokalne anestezije, niti se postavljaju ispod slojeva kože. Ulazne rupice se zaštite sterilnim flasterima i postupak je gotov. Oporavak je kratak uz oprez prvih deset dana zbog osjetljivosti lica.

Rezultati? Vidljivi su odmah nakon tretmana! Nekoliko mjeseci nakon postavljanja, niti se zadržavaju na mjestu, a kasnije resorbiraju i na tim mjestima se stvara novi kolagen, što produljuju efekt zatezanja. Veliki plus ove neinvazivne metode je to što je efekt bolji s vremenom (neka dva do tri mjeseca nakon zahvata).

Ovaj tip terapije je primjenjiv je i kod mlađe populacije za izravnavanje nepravilnosti nosa, podizanje obrva, jagodica i postizanje više V izraza lica kod pacijenata koji su nezadovoljni svojim kvadratnim oblikom lica.

Odabirom neinvazivnih metoda možemo poboljšati tonus kože te dugotrajno produljiti mladenački izgled bez straha od loših posljedica.

Kako očuvati tonus kože u samo jednom tretmanu Aptos nitima, kao i dodatne savjete možete potražiti izravno kod dr. Vivian na službenoj web-stranici klinike Dr. Vivian Estetic Medicine.

Foto: Pexels, Andrey Shevchuk, DuxX/iStock via Getty Images Plus, PR