Tajkunova kći

by | 5 rujna, 2020

Jelenu, lijepu i obrazovanu kći najbogatijeg tajkuna u regiji po povratku sa londonskog magisterija dočekuje kriza u očevom koncernu. Razočarana u ljubavi i šokirana istinom o svom podrijetlu, potpuno se predaje poslu i održavanju na životu tvrtke ne birajući pritom sredstva. Svojom domišljatošću i šarmom osvaja sve oni koji joj trebaju kako ispunila svoj cilj. Računi ipak dolaze na naplatu i nitko više ne može spriječiti pad tajkunova carstva…

Roman “Tajkunova kći” Dragane R. Tafra vodi nas u svijet obiteljskih vila, privatnih aviona, dijamantnog nakita i skupih automobila kojima se razmeću novi balkanski bogataši, posežući za privilegijama svjetske elite. Kroz ljubavnu dramu i sudbinu tranzicijske princeze, roman ispričan kroz smijeh i suze, prikazuje kritičnih devet godina tajkunskog carstva i opisuje odnose i način poslovanja koji su moćnima donosila golema bogatstva, ali i koji su, jasno je na kraju, prohujali s vihorom.

U pogovoru Hana Konsa zaključuje da je Dragana R. Tafra napisala višestruko slojevit roman čiji podtekst ovisi o mentalnom sklopu čitatelja, kao i o tome koliko prati drruštveno-politička zbivanja. “Je li to politički roman, ljubavni, kriminalistički, roman o gospodarskom kriminalu, roman o tranziciji, roman o kapitalizmu ili uvid u svijet kapitala i moći ili naprosto roman o odrastanju, koje se može dogoditi, neovisno o dobi pojedinca, društva ili naroda” – pita se Hana Konsa te ustvrđuje: “Ovo je roman novog doba, usudila bih se reći čak… budućih generacija”.

Dragana Radusinović Tafra rođena je 1979. godine u Puli. Završila je Opću gimnaziju Pula i diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Kao novinarka i reporterka sudjelovala je pokretanju i radu značajnih poslovnih medija poput Poslovnog dnevnika, tjednika Lider i hrvatskog izdanja američkog časopisa Forbes koji je na domaćem tržištu izlazio osam godina. Zapažene novinarske analize poslovanja velikih i malih hrvatskih kompanija te priče o istaknutim ljudima domaćeg biznisa i njihovim poslovnim filozofijama pisala je za Jutarnji list i magazin Globus.

Danas piše kolumnu “Liberalna kapitalistica” za portal Direktno i surađuje s magazinom Start. Pohađa edukaciju iz psihodrame pri Centru za psihodramu Zagreb. Sa suprugom i kćeri živi u Zagrebu. “Tajkunova kći” njezin je prvi roman.