TAJANSTVENI UREDNIK “VOGUEA HOMMES” 20 godina vlada svijetom mode

by | 8 studenoga, 2016
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Bivša desna ruka Carine Roitfeld, urednik muškog “Voguea” od 2006. godine, Olivier Lalanne, samozatajni je muškarac kojemu je uspjelo održati status zagonetne javne osobe već 20 godina. Nije aktivan na društvenim mrežama, poput svojih kolega, a zašto je to tako, objašnjava izjavom za “Matchesfashion”: “Ljudi vas žele uvjeriti da imaju taj savršeni život, ali meni se to uopće ne sviđa.” Njegov je stil vrlo jednostavan, suptilan, opušten i neobavezan. Uglavnom ga se može vidjeti u bijelim trapericama, puloverima od kašmira, ležernim kaputima i Gucci cipelama.

Rođen u predgrađu Pariza, inspiriran filmovima Jean-Luca Godarda, zakoračio je u svijet visoke mode, a unatoč glamuru i luksuzu koji se povezuju s tim svijetom, Lalanne je ostao dosljedan sebi. Karijeru započinje čvrstim stavom, slanjem pisma “Condé Nastu”, u kojem traži priliku za rad u časopisu “Glamour”, no igrom prilika zaposlen je u “Vogueu”.

Za sebe tvrdi da je perfekcionist opsjednut vlastitim pogreškama, ali da se zna opustiti svjedoči izjava: “Najbolja je čaša hladnog bijelog vina, lice na suncu i neka dobra glazba.” Možda je baš to tajna njegova uspjeha!

Emma Matković