Svjetlo na pamučnoj stijeni

by | 22 srpnja, 2020

David Litchfield još jednom je zarobio srca milijuna djece i njihovih roditelja diljem svijeta svojom novom slikovnicom “Svjetlo na pamučnoj stijeni”. U novom velemajstorskom uratku Litchfield opet budi snažne emocije na najjednostavniji način, kroz priču o ljubavi, obitelji i prijateljstvu. Riječ je o još jednoj toploj i dirljivoj slikovnici koja uz očaravajuće ilustracije neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Omiljeni junaci ove slikovnice uče nas vrijednostima pravog prijateljstva, ljubavi i o tome kako treba slijediti svoje srce i snove, jer kamo god da idemo, gdje god da jesmo, prijatelji su osobe na koje se uvijek možemo osloniti. Ova dirljiva priča o putovanju kroz prostor i vrijeme pokazuje nam da nikada ne smijemo prestati vjerovati u važnost obitelji te da bi ono što tražimo moglo biti bliže no što mislimo.

Novom slikovnicom “Svjetlo na pamučnoj stijeni” Litchfieldove inspirativne priče “Pas i violina”, “Medo i klavir” i “Djedov tajni div” dobile su dostojnog nasljednika.

RADNJA:

“Svjetlo na pamučnoj stijeni“ć” nova je nezemaljska slikovnica Davida Litchfielda u kojoj djevojčica Helena silno želi otići u svemir, u kojem zvijezde svjetlucaju čarobno i čudesno. Kad se svemirski brod spusti na Pamučnu stijenu, doima se da su se sve njezine želje ostvarile. No, izvanzemaljac uskoro mora otići. Hoće li se taj svemirski brod ikada vratiti? I ako se vrati, je li Helena spremna ostaviti sve na Zemlji? Kad odraste, često se vraća na Pamučnu stijenu u nadi da će se ponovno sresti s izvanzemaljcem. Ali, nakon mnogo godina, kad već sama ima sina i unuku, počinje napuštati tu nadu…