Jedna studija kaže kako su parovi koji žive zajedno prije braka nezadovoljni seksualnim životom

by | 31 siječnja, 2020

Velika većina parova odlučuje se isprobati zajednički život prije nego stupe u brak te ne žele čekati dan vjenčanja kako bi se uselili u zajednički dom.

I dok bračni terapeuti pozdravljaju trend zajedničkog života prije braka, on zapravo može biti poguban za – seksualni život.

Nedavna studija objavljena u časopisu The Journal of Sex Research otkrila je da su parovi koji su živjeli zajedno prije vjenčanja imali manje seksa u prvoj godini braka i nižu stopu seksualnog zadovoljstva u odnosu na one koji nisu živjeli zajedno. Istraživači su također otkrili da ako je par uspio ostati u braku barem četiri godine, problemi su obično nestajali sami od sebe. Parovi iz istraživanja su u prosjeku bili u kasnim dvadesetima.

Studija je pratila stopu seksualnog zadovoljstva tijekom prve četiri godine braka i razmotrila sve čimbenike koji mogu utjecati na seksualni život para, čak i rađanje djece prije formalnog ulaska u brak.

Koliko dugo ste izlazili?

Otkriveno je i da su parovi koji su izlazili obično godinu dana ili više godina, također imali manje seksualnih odnosa, koji su bili lošiji u prvoj godini braka. Zanimljivo, ako je par imao djecu koja su rođena prije sklapanja braka, to nije imalo značajnijeg negativnog utjecaja na seksualni život para u prvoj godini braka.

Nije sve tako crno

Parovi koji su živjeli prije braka zajedno ne moraju nužno završiti loše. Zadovoljstvo seksom i njegovom učestalosti dolazi nakon četiri godine braka. Za parove koji su imali djecu prije četvrta godina braka obilježila je vrijeme kad su počeli češće seksati.

IZVOR: 24SATA.HR