SVEČANO OTVORENA izložba akademske kiparice Marine Stoponje u “Galeriji Kranjčar”

by | 29 prosinca, 2017

Izložba akademske kiparice Marine Stoponje u Galeriji Kranjčar može se pogledati do 25. 1. 2018.

Izložbu nisu propustila brojna imena društvenog života poput: Mare Bratoš, Tihane Harapin, Loredane Bahorić, Hrvoja Dumančića, Elizabete Gojan, Bobe Jelčića, Borne Kotromanić… i brojnih drugih.

Marina Stoponja poznata je po svom izričaju u mramoru, tradicionalnom materijalu kojeg pretvara u suvremenu skulpturu obrađujući razne društvene i autobiografske teme. Izložba u Galeriji Kranjčar dio je posljednjeg ciklusa “Pilllow talk”, a ujedno i istraživačka izložba u sklopu njenog doktorskog rada na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Autorica ovdje istražuje međusobni odnos publike i skulpture s ponuđenim ili uskraćenim informacijama o samoj temi.

Prezentirane skulpture naizgled jednake, uz različiti ponuđeni opis i opremu koja ih prati, tjera posjetitelja da stalno mijenja svoju percepciju o značenju samog umjetničkog dijela.

Marina Stoponja živi i radi na dvije adrese, u Zagrebu i Dubaiu. U Arapskim Emiratima prošli mjesec imala je čak dvije samostalne izložbe. U Dubaiu pod kustostvom Rebie Naim direktorice International Emerging Artist Award organizacije i u Ras Al Khaimahu u organizaciji  Sheik Saud  bin Saqr Al Qasimi zaklade, od koje je ranije ove godine dobila i prestižnu nagradu na RAK Fine Art Festival za svoju skulpturu “Animar”.