SVE VIŠE I VIŠE ŽENA OSTAJE SAMO, ali zašto je to tako?

by | 13 veljače, 2019
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

U današnjem svijetu sve se više žena odlučuje na samački život jer 21. stoljeće nudi više mogućnosti i manje predrasuda. Žene se ne boje ostati same.

Sve više i više žena izbjegava ulazak u vezu. U nastavku su neki od razloga zašto se odlučuju ostati same.

 1. Moderne žene su neovisne

Žene se bore za svoja prava i mijenjaju svijet. Sve više žena (iako još ne dovoljno) dobiva poslove koji su jednaki ili bolji od muškaraca i postaju neovisne.

2. Žene su počele poštovati svoju slobodu

Umjesto kuhanja za djecu i supruga nakon rada u uredu, žene se odlučuju posvetiti sebi i svojim potrebama.

3. Žene su emocionalno sve stabilnije

Žene su postale jače, emocionalno stabilnije i obrazovanije. Izborile su se za mnogo bolje uvjete no što su ih imale naše majke, bake… To utječe na njihovu psihologiju. Ne boje se ostati same.

4. Žene današnjice počele su istraživati različite veze

Danas se žene ne boje pokazati različite preferencije u odnosima. Mogu živjeti kako žele i sve im je manje bitno hoće li ih tko osuđivati ako su si pronašle partnericu, a ne partnera.

5. Moderne žene imaju visoke standarde

Kad zaradite vlastiti novac, imate diplomu ili dvije, razvijate se na mnogim poljima, očekujete muškarca koji vas neće odvesti stupanj niže. Ne možete prihvatiti čovjeka koji ne poštuje vaše napore.

6. Muškarci se boje lijepih i snažnih žena

Kad muškarci vide lijepu, neovisnu i pametnu ženu, oni nisu toliko entuzijastični u poduzimanju prvog koraka jer misle da takva žena sigurno nije sama. Plus, boje se odbijanja.

7. Moderne žene više ne vjeruju u bajke

Razina povjerenja prema muškarcima sve je manja. Nitko ne želi imati slomljeno srce, a koliko smo priča čuli o izdanim ženama? Moderni svijet daje nam moderne prioritete i svi ih prihvaćaju, kako piše rtl.hr.

IZVOR: N1.HR