Sve tajne beauty kamuflaža!

by | 30 srpnja, 2015

Ma koliko čudno izgledalo, ali jedna akna ili osip na licu glavne glumice može izazvati pravu katastrofu, pa i prekinuti snimanje filma. E tada u pomoć priskače vojska stručnjaka, čak i s drugog kraja svijeta, samo da se sanira „šteta“. A u čemu je zapravo trik?

Problemi s kožom prate filmske zvijezde, baš kao i gomila osobnih asistenata i obožavatelja. Ali za razliku od običnih smrtnika, kada im koža “poludi”, slavne ličnosti dobivaju pažnju proporcionalnu njihovom egu – i to ne samo jednog make-up stručnjaka. Dermatolozi i kozmetičari putuju tisuće kilometara do mjesta snimanja filma da bi smirili jednu aknu, ili kamuflirali herpes na usni. No sva ta frka nije samo radi zadovoljavanja hirova razmaženih glumica. Ma koliko čudno izgledalo, jedna akna može prekinuti snimanje i mnogo košta. No najbolja stvar u ovoj priči jest to što savjeti i trikovi  beauty stručnjaka koji pomažu zvijezdama mogu pomoći i nama.

Stara izreka “show must go on” ne odnosi se na nepoželjne akne. Profesionalci znaju da je nemoguće promijeniti osvjetljenje ili kut snimanja radi skrivanja akne a da se ne naruši kontinuitet scene. Na primjer, snimanje filma “Genijalni um“ znatno je usporeno, jer je jedna od velikih zvijezda dobila cističnu aknu (to su one najveće i najgore!). Injekcija kortizona riješila je problem preko noći, a dermatolog koji je pozvan u pomoć završio je u posljednjoj sceni u ulozi liječnika. Kada su akne naročito izražene i u procesu upale, osim injekcija kortizona, primjenjuje se i tretman LED aparatom (emitira svjetlosne valove), koji reduciraju crvenilo i otekline. Toplina koju emitira zeno aparat, također u kombinaciji s injekcijama kortizona, uspješno i brzo ublažava upalni proces cističnih akni. Nakon eliminacije problema, potrebno je promijeniti režim njege kože i primjene preparata, radi sprečavanja pojave novih akni. Najvažnija je primjena hidratantne kreme koja sadrži antibiotik, ili benzoil peroksid.

photo: instagram