SUMRAK SLOBODE: KATHY GRIFFIN I DALJE POD ISTRAGOM tajnih službi zbog satirične fotografije

by | 13 srpnja, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Mjesec dana nakon što je Kathy Griffin pozirala na fotografiji koja ju prikazuje s odrubljenom glavom sličnoj onoj koja se nalazi na ramenima Donalda Trumpa, komičarka je i dalje pod istragom tajnih službi.
Prema političkom izvjestitelju Yasharu Aliju, Griffin je navodno provela više od jednog sata na razgovoru s predsjednikovim osiguranjem čija istraga i dalje ostaje otvorena.

Na konferenciji za medije održanoj odmah nakon povlačenja kontroverzne fotografije i nakon što je otpuštena s CNN-a, komičarka je bila u suzama, nesigurna hoće li njezina karijera preživjeti. Slomio me”, priznala je, ali i naglasila da nije zastrašena: “Ne bojim se Trumpa. On je nasilnik. Borim se sa sredovječnim bijelim muškarcima cijelu svoju karijeru.”

Problemi sa satiričnom fotografijom počeli su nakon Trumpove objave na Twitteru u kojoj je tvrdio da je njegov jedanaestogodišnji sin Barron vidio fotografiju na televiziji i pomislio da je stvarna. Ubrzo nakon toga, gotovo svi članovi Trumpove obitelji osudili su komičarku zbog ekstremne satire.

Mateja Jakovljević