Suha i oštećena kosa: Savjeti stručnjaka

by | 24 siječnja, 2015

Nemojte se zavaravati – suha kosa nije tip kose već šteta koju morate popraviti. Koji su to najčešći uzroci oštećenja kose? Evo što kažu stručnjaci.

kosa

Vremenski uvjeti

U ljetnim danima naša kosa je prekomjerno izložena utjecaju sunca, vode i proizvoda koji sadrže alkohol što ju dodatno isušuje. S druge strane zimi smo izloženi toplini u zatvorenom prostoru, dok se vani suočavamo s ekstremno niskim temperaturama. Takve temperaturne razlike također čine kosu dehidriranom. Richard Martin, stilist poznatih, Remington

Feniranje

Česta izloženost izvorima topline, poput fena i pegle za kosu, čine vašu kosu lomljivom. Nakon takvih tretmana kosa možda izgleda lijepo, sjajno i njegovano, ali ako se često fenirate kosa postaje krta i lomljiva.
Sylvia Vaught, frizerka, Blow Me

Hormoni

Kontracepcijske pilule, trudnoća i menopauza također mogu imati negativan utjecaj na kosu. Ukoliko to primijetite, obavezno se posavjetujte sa liječnikom i ništa ne prepuštajte slučaju.

Pogrešan šampon

Nisu svi šamponi isti. Sylvia apelira ženama da nikada ne koriste šampon svog partnera. ‘Bolje je i da isperete kosu nekoliko puta čistom vodom nego da riskirate koristeći šampon koji vam ne odgovara’.

Češljanje mokre kose

Kosa je najosjetljivija kada je mokra – zapamtite to! Ovo neće nužno isušiti kosu, ali će i te kako oštetiti krajeve.

Izvor: Life Content