Stvari koje morate znati: 4 savjeta pred odlazak u teretanu

by | 7 srpnja, 2015

Teretani treba pristupiti planski i disciplinirano, a mnogi početnici to ne znaju, već misle kako je dovoljno samo doći i raditi bilo koje vježbe s utezima, na bilo koji način.

ThinkstockPhotos-459936813

Obično svakome treba neko vrijeme da shvati kako zaista stvari funkcioniraju u teretani.

1. Ne događa se sve u teretani
Osim treninga, važno je pridržavati se odgovarajuće prehrane i odmora. Dijetu trebate isplanirati u skladu s ciljevima i može biti prilično različita. Morate biti svjesni toga da, koliko god često išli, nije dovoljno samo otići u teretanu.

2. Ne kopirajte druge
Većina početnika je veoma nesigurna, tako da samo pokušavaju oponašati ono što rade iskusniji vježbači umjesto da slijede početnički program i usavrše osnovne vježbe. Ovakvo vježbanje može vas ozlijediti, ali čak i u najboljem slučaju dovodi do pretreniranosti, što će vas natjerati da odustanete.

3. Zablude i mitovi
Morate biti spremni na tisuće savjeta koje ćete dobiti u teretani, a koji se tiču treninga i prehrane, ali imajte na umu da netko nije stručnjak ili nutricionist samo zbog toga što je dobro građen. Svaki savjet koji dobijete provjerite sa stručnjakom.

4. Nema brzih rezultata
Prvih mjesec dana ćete se naglo poboljšati, ali to je samo privremeno ako ne nastavite s vježbanjem i ta brzina nestaje čim malo napredujete. Za značajne rezultate morate vježbati uporno i dugo.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock