Stručnjaci za kosu otkrivaju koju pogrešku svi rade kod stiliziranja

by | 17 rujna, 2020

U kolekciji za njegu kose nalazi se niz proizvoda, ali postoji jedan koji žene često zaboravljaju i preskaču, a frizeri su složni kako time činimo veliku pogrešku.

Zaštita kose od topline
Bez obzira na to radi ili se o sušenju kose sušilom, peglanju ili kovrčanju kose raznim aparatima, ono što ne smijemo zaboraviti jest kosu zaštititi od topline.

Uređaji za styling kose poput pegle ili figara kosu dodatno isušuju i čine je poroznijom te samim time manje otpornom. Upravo je to razlog zbog kojeg bi u kolekciju za njegu kose trebali dodati proizvod koji će pri idućem oblikovanju kose zaštititi vlasi. Takvi proizvodi osim što štite kosu od topline, imaju i niz drugih pozitivnih učinaka na kosu. Obnavljanje oštećenih vrhova, njega beživotne kose, jačanje vlasi samo su neke od njih.

Proizvodi za zaštitu kose od topline nanose se nakon pranja kose. Dakle, nanosite ih na vlažnu, ručnikom prosušenu kosu prije nego što je krenete oblikovati. Nakon što nanesete na kosu proizvod koji je štiti od topline, frizeri savjetuju da kosu počešljate širokim češljem.
Gotovo svaki brend koji u svojoj ponudi ima  liniju za njegu kose ima i proizvod koji štiti kosu od topline pa je ovisno o vašoj kosi i njezinim potrebama moguće pronaći onaj koji će vam odgovarati i biti cjenovno pristupačan.

IZVOR: ECLECTIC.HR

Foto: @angelicablick / Instagram