Što Olaplex zapravo radi vašoj kosi i zašto cijeli svijet bruji o njemu

U svijetu se proda jedan svakih 5 sekundi

by | 3 rujna, 2021
olaplex

Tretman kose o kojem se bruji već godinama i preporučuju ga svjetske zvijezde i svaka osoba koja ga je do sad radila je, naravno – Olaplex.

I ne, on nije samo prolazna moda, već je napravio svojevrsnu revoluciju i tu je s ciljem da se zadrži, posebno ako često bojite kosu, koristite pegle, uvijače ili fen. I to uspješno radi već deset godina, a danas je došao do faze da se Olaplex Nr.3 proda svakih 5 sekundi u svijetu. Iza njega stoji puno znanosti, ali pojednostavljeno – tretman liječi vašu kosu iznutra. Sadrži patentirani aktivni sastojak koji pronalazi prekinute veze u vašoj kosi na molekularnoj razini i popravlja ih. S obzirom na to da vam kosa može biti oštećena od kemijskih, toplinskih i mehaničkih čimbenika, postoji Olaplex koji radi na jačanju tih veza i njihovom povezivanju. Iako vam se može činiti da i regenerator radi dovoljno po tom pitanju, Olaplex ide korak dalje te dubinski hrani kosu. I možda nećete s njim dobiti svilenkasto meku kosu, ali zdraviju, bez ispucalih vrhova svakako hoćete. Obećava rezultate koje brzo pokazuje potpunom transformacijom kose, zbog čega mu se ljudi konstantno i vraćaju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli OLAPLEX (@olaplex)


Što je zapravo Olaplex tretman?
Olaplex je jedinstveni tretman kose koji je napravljen nakon nekoliko godina temeljitog istraživanja i pronalaska tretmana koji će je moći oporaviti na poseban način. Ne sadrži silikone niti ulja i potpuno je drukčiji od ostalih takvih proizvoda jer mu je cilj vezati popucale veze u vlasima za vrijeme i nakon određenih kemijskih tretmana za kosu. On spriječava oštećenje i pucanje vlasi kose. Također može pomoći da od izuzetno tamne boje dobijete svijetlo plavu ili platinastu i to bez oštećenja koja inače ovakve drastične promjene prate. Sastoji se iz tri dijela postupka, od kojih se prva dva obavezno rade u salonu, dok je treći moguće odraditi i kod kuće. Kombinirajući ta tri koraka, Olaplex jamči da je postotak oštećenja kose nakon bojenja 0 %. Stručnjaci konstantno ističu da je ovo definitivno najbolje sredstvo za oporavak kose koje se pojavilo na tržištu do danas.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli OLAPLEX (@olaplex)

Koliko često raditi tretman i je li on namijenjen ponajprije za blajhanu kosu?
Ako kosu često bojite, Olaplex vam je neophodan jer on blokira boju vaše kose i sprječava je da izblijedi, a istovremeno popravlja i oštećenja uzrokovana kemijskom bojom. Zbog toga, kosu možete češće bojiti bez straha da ćete imati oštećenu, lomljivu kosu. I ne morate ići s tamne na svijetlu kako bi vidjeli najefektivnije rezultate, dovoljno je svega 15 minuta tretmana da bi primijetili da vam je kosa jača, elastičnija i zdravija, bez obzira na boju. Tretman je najbolje provoditi kod svakog bojanja kose, a možete ga kupiti i kod vašeg frizera, pa treći korak provoditi kod kuće prema uputama vašeg frizera s obzirom na ono što treba vašoj kosi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli OLAPLEX (@olaplex)

Koja je budućnost Olaplexa?
Logičan korak dalje, nakon što već cijeli svijet bruji o ovom proizvodu, bio je da će brend proširiti svoju ponudu na ostatak beauty i wellness industrije, pretežno skincare, što je, ako realno pogledamo – odličan potez s obzirom na povjerenje koje su u njih stekli njegovi kupci. Iako brend nije javno još pričao o konkretnim planovima za naredni period, najavili su da će se svakako širiti i da će biti riječ o clean beauty proizvodima. Nakon što smo već toliko dobro upoznali brend, nekako ne sumnjamo da rade na formuli koja će obećavati slične stvari koje radi i Olaplex, samo za kožu – potpunu obnovu i regeneraciju kože.

Foto: YakobchukOlena via Getty Images