Što obavezno trebate znati prije kozmetičarskog tretmana?

by | 15 svibnja, 2021

Ako još uvijek niste bili na kozmetičarskom, vrijeme je da se odvažite i na taj korak. Koliko god mislili da vam je lice čisto, ako nikad u životu niste bili na mehaničkom čišćenju lica – to će vam dokazati suprotno.

Iako vjerujemo da ste već stručnjaci u samostalnom istiskivanju prištića ispred ogledala, to je korak koji svakako moramo izbjegavati ponajprije zbog zdravlja naše kože. Samo stručni kozmetičar može umiriti iziritiranu kožu i hidratizirati vaš ten tako da vam koža djeluje poput bebine. No, prije nego što se odlučite otići na prvi tretman, postoji nekoliko detalja na koje je važno obratiti pažnju.

Prije svega, birajte kozmetičarku prema preporuci osobi kojoj vjerujete i koja se doista brine o svojoj koži. Nemojte nasjedati uvijek na reklame jer ne biste vjerovali koliko ima slabo educiranih kozmetičara koji vam mogu upropastiti lice. Prije tretmana, važno je napisati važne skincare informacije koje trebate podijeliti s vašim kozmetičarem. Napišite listu svih proizvoda koje trenutno koristite kod kuće, koje alergije imate, koliko često idete na tretmane, kao i spisak lijekova koje koristite, kako biste imale najbolje moguće iskustvo. Također, educirajte se barem malo prije tretmana kako bi on trebao izgledati i ne ustručavajte se pitati ako vam se nešto čini krivo.

Komunikacija
Ovo je aspekt koji ćete primijetiti već pri dogovoru za prvi tretman. Vrlo je bitno da imate dobru i otvorenu komunikaciju s kozmetičarkom kojoj odlazite te da znate da vam stoji na raspolaganju za sva pitanja koja imate, a njezina su domena.

Čistoća prostora
Jako bitna stvar. Prljavi ručnici na mjestu gdje ih korisnik može vidjeti, pun koš za smeće, razbacana obuća na ulasku u prostor puno govori o kvaliteti usluge kozmetičkog salona. Također, osobno volim i dobar, clean ambijent u kojem ću se osjećati dobro. Ostavljaju dojam nemarnosti, lijenosti i površnosti. Najbolje je da koriste jednokratne ubruse ili ručnike kako biste bili sigurni da nisu ranije bili korišteni.

Kvaliteta opreme
Kvaliteta opreme nikako ne mora odražavati kvalitetu usluge jer se zna dogoditi da uz stariju opremu, ali profesionalnu djelatnicu koja zna što radi, tretman bude izvrstan. Međutim, ne može se pobiti činjenica da novi uređaji za različite tretmane lica ili tijela utječu na pozitivan dojam jer predstavljaju uspješnost salona. Osim čistoće, rekla bih da je kvalitetna oprema jako bitan element na koji bi svaka od nas trebala baciti oko kada odlazimo u salon, a posebice ako je riječ o tretmanima lica.

Obrazovanje kozmetičarke
Ako dođem u salon na čišćenje lica, očekujem da to radi kozmetičarka koja je za to specijalizirana, nikako ne netko samouk. Diplome, certifikati ili usavršavanja mogu uliti sigurnost, no još će mi je više uliti ako nakon svakog tretmana izađem s jednom lekcijom više nego što sam prije znala.

Foto: Unsplash