SRETNI PAROVI OVO SVAKODNEVNO rade jedni za druge

by | 16 lipnja, 2019

Da bi vaša ljubav opstala, ona zahtijeva svakodnevan trud i znakove pažnje. Sigurno ste dosad nebrojeno puta čuli izreku “djela, ne riječi”, a čini se kako se upravo nje pridržavaju oni najsretniji parovi. U zdravim vezama partneri ne čekaju posebnu priliku kako bi pokazali svoju zahvalnost, ljubav i naklonost, nego iskreno uživaju radeći lijepe stvari jedno za drugo bez nekog posebnog razloga.

Ovo su neke od stvari koje redovito rade jedni za druge:

Aktivno komuniciraju

Što to točno znači? Naime, ljudi koji su u sretnim i uspješnim vezama zbilja čuju što im njihovi partneri govore. Čuju što žele, što ih tišti, ali čuju i one naizgled nebitne stvari koje im druga strana priča. Osim toga, znaju da bez ustručavanja mogu nazvati svog partnera u bilo koje doba dana i noći.

“Pozivi poput: ‘Upravo sam stigla’ ili ‘Trebaš li nešto iz dućana’? Poruke poput: ‘Baš razmišljam o tebi’ ili ‘Dogodilo mi se nešto presmiješno’ imaju uvijek isti rezultat: Osjećaj povezanosti, osjećaj da ste ključan dio nečijeg života”, objašnjava bračna i obiteljska terapeutkinja Winifred M. Reilly.

Daju komplimente

“To ne mora biti ljubazan kompliment da ste najbolja žena na svijetu, ali čak i usputni komentar koji prepoznaje nečiji doprinos, kao ‘izvrsna večera’ ima veliki značaj na odnos”, objasnila je Samantha Rodman, psihologinja i stručnjakinja za veze

Ne skrivaju emocije

“Kad jedan od partnera osjeća da treba izvlačiti misli i osjećaje od drugog, takav odnos može biti jako otuđen”, smatra Rodman prema kojoj je upravo otvoren razgovor o vlastitim osjećajima i mislima ključan za sretnu vezu.

Ne zaboravljaju reći “Volim te”

“Sretni parovi to čine bez razmišljanja, bez posebnog razloga, onda kada se to od njih uopće ne očekuje. U mnogim odnosima ‘Volim te’ dolazi više od jednog partnera nego drugog. Tipično jedan vodi, a drugi slijedi. Prečesto čujem izgovor: ‘Ne želim te riječi prekomjerno koristiti’. U sretnim odnosima, oba partnera iniciraju to govoreći i zaista to misle kad izgovore”, objasnio je Kurt Smith, bračni terapeut.

Foto: Unsplash

IZVOR: INDEX.HR