Springfield lansira novu kolekciju proizvedenu od održivih materijala

by | 10 ožujka, 2020

Brend nastavlja s inicijativom proizvodnje organskog pamuka i [H2-0] programom te lansira novitet LenzingTM EcoVeroTM vlakna.

Španjolski brend Springfield predstavlja četvrto izdanje  svoje R[ECO]NSIDER kolekcije proizvedene od održivih materijala, sa svrhom očuvanja okoliša.

Nova kampanja nazvana “R[ECO]NSIDER your love” predstavlja ljubav prema planeti i razumijevanje prema održivosti materijala koju bismo trebali živjeti.  Pomoću malih svakodnevnih gesti možemo napraviti razliku koja će nam pomoći u izgradnji boljeg planeta.

KOLEKCIJA

R[ECO]NSIDER kolekcija nastala je iz obveze Springfielda prema okolišu. Od njezinog nastanka 2018. godine do danas proizvela je više od OSAM MILIJUNA odjevnih artikala za muškarce i žene.

U sezoni SS’20. ovaj projekt predstavio je više od 15 % ukupno proizvedenih artikala, ove sezone nastavlja s novom oznakom Lenzing EcoVero vlakna prisutnih  u ženskoj kolekciji.

  • U smislu prirodnih i recikliranih vlakana upotreba organskog pamuka zvijezda je inicijative R[ECO]NSIDER te predstavlja 56 % odjevnih artikala proizvedenih pod ovom oznakom. Ostale inicijative R[ECO]NSIDER projekta biti će također od recikliranog poliestera i pamuka.
  • [H2-0] program bazira se na upotrebi lasera i tehnologije ozona u procesima završetka obrade denima. Time se štede velike količine energije te potrošnja vode u iznosu od 50-90 % u usporedbi s drugim tehnologijama. Oko 67 % muške kolekcije SS’20 koristilo je ovaj proizvodni program.
  • Ovog proljeća, velika novost u proizvodnji je korištenje Lenzing EcoVero vlakana, viskoza dobivena iz obnovljivih izvora certificirana je internacionalno prepoznatljivom EU eco-label. Njegova prednost uključuje smanjenje do 50 % u emisijama i utjecaj na vodene resurse u usporedbi s generičkom viskozom. Dodatno, dobiva se transparentnost u lancu opskrbe čime se Lenzing EcoVero vlakna mogu identificirati u završnom proizvodu.

Kad govorimo o stilu, muška kolekcija odiše bojama i sportskim duhom koji se bazira na denimu u različitim nijansama dobivenim iz [H2-0] programa. Puloveri i majice od organskog pamuka protagonisti su kolekcije s novim logotipom Springfielda.

Kod ženske kolekcije dominiraju bluze i haljine napravljene iz Lenzing EcoVero vlakana kao glavna  tema kolekcije, napravljene od lepršavih tkanina s Liberty cvjetnim printom. Denim se provlači kroz traperice, tube model suknje i šilterice u ljubičastim nijansama, bijeloj boji i s cvjetnim motivima.

Tagovi: