Šok u Hollywoodu: Otkriveno zašto su se razveli Nicole Kidman i Tom Cruise

by | 28 siječnja, 2015

Kontroverzni dokumentarac, čiji je redatelj Alex Gibney, navodi da su pripadnici Scijentološke crkve prisilili na razvod dvoje čuvenih glumaca. Ovo priopćenje izazvalo je veliku prašinu u posljednjih par dana.

sipa_00375341_000006

Redatelj Alex Gibney odlučio je svojim novim dokumentarcem “Going Clear: Scientology and the Prison of Belief“, koji će biti prikazan na Festivalu nezavisnog filma Sundance, iznijeti u javnost mnoštvo detalja u vezi s djelatnošću Scijentološke crkve, a film, između ostalog, ukazuje i na taktike zastrašivanja kojima su se služili njezini upravitelji ne bi li naveli slavni holivudski par na razvod.

Prema tvrdnjama Martyja Rathbuna, bivšeg člana i jednog od vodećih ljudi crkve, poglavar crkve David Miscavige od početka je smatrao glumicu “potencijalnim izvorom problema”, jer je njezin otac bio čuveni psiholog, pa je radio na tome da uvjeri Toma da se udalji od Nicole.

S druge strane, kao katolkinja, Nicole Kidman u periodu između 1992. i 2001. godine radila je pritisak na svog supruga da se udalji od crkve, što je rezultiralo time da Tom Cruise tijekom snimanja filma “Širom zatvorenih očiju” prestane odgovarati na telefonske pozive poglavaru crkve.

Upravo tada počela je agresivna kampanja da se njih dvoje razdvoje, što je uključivalo prisluškivanje glumičinog mobitela i podvrgavanje Cruisea psihoanalizi.

Rathbun također navodi da su scijentolozi odgajali i usmjeravali njihovo dvoje usvojene djece da se okrenu protiv majke kako bi Cruise imao veće šanse za stjecanje skrbništva nad djecom nakon razvoda.

Sudeći prema odjavnoj špici filma, i Cruise i Kidman odbili su sudjelovati u intervjuu.

Par se razveo 2001. godine, nakon čega je uslijedilo aktivnije zalaganje glumca za Scijentološku crkvu. Cruise je 2004. godine primio Medalju slobode, odlikovanje koje se dodjeljuje samo najposvećenijim scijentolozima.

Izvor: superzena.rs
Foto: Sipa press