SNAGA LJUDSKIH VRLINA

by | 10 veljače, 2020

Znatiželja, kreativnost, iskrenost, altruizam, entuzijazam, pravednost i poniznost, samo su neke od univerzalnih ljudskih vrlina. Upravo su vrline ono prema čemu procjenjujemo karakter osobe, ali se u njima ogleda i karakter cjelokupnog društva. Pa iako često slušamo o sve većim socijalnim razlikama, porastu depresije i političkim krizama, a pesimistične nas prognoze nerijetko obeshrabruju i u nama rađaju beznađe i potištenost, valja se upitati je li baš sve tako crno?

Nikola Greb mladi je psiholog uvjeren da nismo bespomoćni pred ovim problemima i da svatko od nas svojim svakodnevnim odlukama utječe na svoju, ali i sudbinu drugih ljudi. Upravo je zato napisao praktičnu i vrlo korisnu knjigu Snaga ljudskih vrlina u izdanju Planetopije, spretno povezujući znanstveno utvrđene činjenice s praktičnim savjetima, anegdotalne priče s introspekcijom te pitanjima za razmišljanje i preporučenim vježbama, navodeći nas da ne samo u teoriji, već i u praksi doista potaknemo ono nabolje u sebi.

Osim što ćemo tako osnažiti sebe i učiniti svoj život kvalitetnijim, potaknut ćemo i pozitivne promjene u neposrednoj okolini. Uz dovoljno sretnih pojedinaca koji njeguju univerzalne ljudske vrline i društvo će se promijeniti na bolje.