Celebrity visažisti podijelili su najvažnije trikove za besprijekoran make-up

by | 26 studenoga, 2020

Sir John i Mary Greenwell, koji rade za brojne slavne dame, ističu nekoliko ključnih zakona kojima je lako postići lijep izgled kože i šminku koja će trajati satima te ujedno djelovati prirodno.

Make-up znalci Sir John i Mary Greenwell predlažu ključne korake u svakodnevnom šminkanju, ali i trikove za ljepši izgled večernje stilove.

1. Hidratacija prije svega

“Netom prije pudera, stavite sloj hidratantne kreme, kako biste sačuvali vlažnost kože”, sugerira Greenwell. Slavnim damama često prije šminkanja stavlja masku koju na licu drže oko 20 minuta kako bi koža bila nahranjena.

2. Svi žele prirodan sjaj

Matirana koža je često poželjna, no ipak zdravi sjaj kože nešto je što žele gotovo sve dame. No radi se o prirodnom sjaju koji se postiže podlogama sa sitnim blistavim česticama koje licu daju prirodan izgled umjesto potpuno mat teksture, koja djeluje neprirodno.

3. Puderasta tekstura nakon tekuće

“Ako želite dugotrajan make-up, fiksirate tekuće teksture onima u prahu”, savjetuje Sir John.

Primjer su tekući puderi na koje ide onaj u prahu ili olovka za obrve na koju ide malo sjenila za obrve. Također, kremasto rumenilo postojanim će učiniti malo rumenila u prahu ili kamenu.

4. Prvo obrve, a na kraju usne

Redoslijed je važan, ističu stručnjaci. Prvo ide sređivanje obrva i očiju, a onda puder ili tonirana podloga. Nakon toga ide korektor, kao i konturiranje po želji. Potom stavljate rumenilo i ruž.

5. Nijanse su ključne

“Ako želite da make-up djeluje prirodno, ključna je nijansa. Predlažem testiranje podloge na strani vrata, na najboljem mogućem svjetlu jer ono može promijeniti izgled. Idealno je isprobavati na dnevnom, a ne umjetnom svjetlu”, savjetuje Greenwell.

6. Idealna boja za vaše oči

“Najbolje će na kapcima izgledati, bez obzira na boju oka, boja za nijansu tamnija od vaše kože. Time će se oko istaknuti, a opet sve će djelovati prirodno”, tumači Sir John.

7. Nemojte podcjenjivati obrve

Nerijetko zapostavljene, obrve su bitan element na licu i okvir oka.

“Radije iscrtajte olovkom tamo gdje treba, popunite ih linijama umjesto da nacrtate liniju preko cijele obrve. To djeluje neprirodno i naslikano”, zaključuje Greenwell za Vogue.

IZVOR: 24SATA.HR

Foto: Vlada Karpovich / Pexels