Skrovište

by | 8 lipnja, 2020

C. J. Tudor britanska je spisateljica s adresom u Nottinghamu, a Čovjek od krede njezin je prvi roman. Tijekom godina radila je kao copywriter, televizijska voditeljica, glasovna glumica i šetačica pasa. Još kao tinejdžerica obožavala je romane s mračnom i sablasnom atmosferom, posebno one Stephena Kinga. Njezin književni prvijenac omogućio joj je da ostvari svoje snove i postane spisateljica s punim radnim vremenom, pa je jurnjavu za psima i posuđivanje glasa zamijenila radom na novim romanima.
Jedne noći osmogodišnja Annie Thorne nestala je iz svog kreveta. Uslijedile su potrage, pozivi u pomoć. Svi su mislili da se dogodilo najgore. A zatim se nakon četrdeset osam sati Annie vratila. No nije mogla ili nije htjela reći što joj se dogodilo.

Dvadeset pet godina kasnije, Joe Thorne vraća se u rodni Arnhill na radno mjesto profesora engleskog. Zbog načina na koji se raspala njegova stara ekipa, a i onog što se dogodilo njegovoj maloj sestrici nakon što je nestala, posljednje što bi želio jest vratiti se na mjesto gdje se sve odigralo. No Joe nema izbora. Ne nakon što je dobio poruku: “Znam što se dogodilo tvojoj sestri. I to se događa opet…”

Jer za Joea, najgori trenutak u njegovom životu nije bio dan kad je nestala njegova sestra. Bio je to dan kad se vratila…