Skandinavski pramenovi: viralni trend bojenja kose u prvi plan stavlja vaše lice

Savršen je odabir za ljeto

by | 21 lipnja, 2023
plava boja kose

Kao što jedan viralni TikTok video navodi, skandinavski pramenovi su “za plavušu koja nikad ne može biti dovoljno plava.” Ako vas ta izjava podsjeća na vas, donosimo sve što trebate znati o skandinavskoj tehnici bojenja pramenova koji prekrasno uokviruju lice.

Ako u posljednje vrijeme niste provjeravali svoj BeautyTok, možda ste propustili trend bojenja koji je preko noći postao viralan – ima 8,6 milijuna pregleda. Pitate se zašto? Možda zato što skandinavski pramenovi koji uokviruju lice prekrasno stoje i plavuša i brinetama. Nazivaju ih aureolom koja odnosi sjenu i sivilo vizualno posvjetljujući vaš ten.

Pročitajte: Pozor svim brinetama: ovo su hit nijanse smeđe boje kose za ljeto 2023.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sofia Richie Grainge (@sofiarichiegrainge)

Što su skandinavski pramenovi?

Takozvana skandinavska tehnika bojenja posvjetljuje pramenove kose oko vašeg lica, uključujući i one najmanje i najtanje vlasi. Ova tehnika posvjetljivanja omekšava rubove kose i može donijeti licu svjetliji, blistaviji i mladolikiji izgled.

Iako se tehnika bojenja obično radi na plavušama, jednako lijepo pristaje i brinetama i crvenokosim ženama. Pojam “skandinavsko plava“ proizlazi iz istoimenog naziva boje za kosu, ali se može napraviti na bilo kojoj boji kose.

Najvažnije je da vaš frizer posvijetli pramenove uz vaše lice tek nijansu do dvije kako bi se što suptilnije stopili s vašoj bojom kose. Ali, naravno, ako želite, možete odabrati drastično svjetliju boju pramenova za mnogo upečatljiviji efekt. U svakom slučaju, rezultat je božanstven – ova tehnika bojenja posvjetljuje vaš ten i daje vam osunčani izgled.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli R O C K Y B A R N E S (@rocky_barnes)

Kako postići ovaj izgled?

Zatražite od svog kolorista vrlo nježan efekt posvjetljivanja kose uz rub vašeg lica. Koristeći foliju ili, još bolje svoje prste, kolorist će tanke pramenove vaše kose duž linije čela i ostatka lica, kao i sitnu mladu kosu izbijeliti posvjetljivačem.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli QUE HAIR SALON SYDNEY (@quecolour)

Koliko je zahtijevno održavanje?

Održavanje je prilično jednostavno. Dovoljno je da svakih 12 tjedana malo dotjerate svoje skandinavske pramenove kako bi uvijek izgledali svježe. Ako su pramenovi sličniji vašoj boji kose možda ćete moći izdržati nešto dulje bez odlaska u salon, dok se brinetama preporučuje korištenje tonika za eliminiranje eventualnih bakrenih tonova.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Martina Vuletić (@vule2209)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli East Los Angeles Salon (@theharborsalon)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Becki Beavan (@thehairboutique814)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli MATILDA DJERF (@matildadjerf)

 

Pročitajte: Blistava kosa kao iz salona: 5 profi savjeta koje možete iskušati kod kuće

Foto: @angelicablick/Instagram