Sister Blister: domaći brend iza kojeg stoje tri sestre, a njihove haljine obožavaju žene iz cijele Hrvatske

Divna obiteljska priča iz Virovitice

by | 22 listopada, 2021

Vjerujemo da malo koja žena nije čula za njih. A tko su zapravo Sister Blister? Tri cure, sestre Nela, Nikolina i Ema naslijedile su ljubav prema šivanju i odjeći od svoje majke Srebrenke pa nije ni čudo što su krenule upravo tim stopama. Danas ih nose mnoge žene jer njihovi paketi putuju vlasnicama po cijeloj Hrvatskoj pa smo odlučili popričati s njima i otkriti male tajne njihovog uspjeha i divnih kreacija kojima svako malo iznenade!

Kako i kad je krenula ideja o ovom brendu, tko stoji iza njega?

Sister Blister je najmlađi potomak obiteljskog obrta koji se bavi tekstilom i djeluje još od 1988. godine. Iza brenda stojimo nas tri sestre Nela, Nikolina i Ema uz mamu Srebrenku. Mama vodi krojačnicu i šivanje te provodi sve naše maštarije u djelo. Nas tri kreiramo, održavamo društvene mreže i web te se bavimo organizacijom i marketingom, a najmlađa Nela koja još uvijek studira u Zagrebu je i glavna pred objektivom. Mamina ljubav prema šivanju traje još od kada je bila djevojčica te je prije više od 30 godina otvorila boutique u Virovitici. Za vrijeme studiranja u posao smo se uplele i nas tri, koje smo željele udahnuti novi duh boutiqueu. U tome smo uspjele te je istom tom boutiqueu baš trebala mala crna, kvalitetna haljina i tu kreće Sister Blister priča te totalno novi đir u šivaoni. Odrastanje iznad majčine krojačnice te prečesto igranje u istoj, uvijek prisutan očev poduzetnički duh i vlastita kreativa – sve je to odradilo prirodan slijed i sada zajedno krojimo obiteljsku priču.

sister blister

Odakle ideje za stvaranje novih haljina, majica i ostalog? Kakav materijal koristite?

Ponekad ideje dolaze iz vlastite potrebe, ponekad je materijal inspiracija za novi model, a često se dogodi da “stara” Blisterica dobije makeover upravo zbog feedbacka, tj. želja naših klijentica.

Za sada koristimo isključivo tkanine u kojima prevladava pamuk koji nam je omiljeni za nositi, ali i šivati. Mnogima je upravo pamuk prva asocijacija na Sister Blister. Izuzetno puno pažnje pridajemo kvaliteti materijala i tu nema prostora za “štednju”.

Mogu li se kod vas naručiti i veći brojevi? Novost ove jeseni su i odlične trenirke, to jest kompleti hlače i majica?

Iako nismo orijentirane na izradu većih brojeva te ne izrađujemo sve Blisterice u većim veličinama, trudimo se ubaciti ih za basic krojeve koji pristaju gotovo svima.

Tako je ovu jesen u našoj radionici pod škarama su opet udobne pamučne tkanine od kojih izrađujemo komplete s izvezenim srcem. Boje se samo redaju, a za sada ih izrađujemo u njih sedam! 🙂

Kako izgleda Vaš radni dan?

Svaki radni dan započinjemo pakiranjem paketa da Blisterice što prije stignu svojim vlasnicama i to je zapravo jedina konstanta. Zaprimamo jako puno upita putem društvenih mreža te se često tipkamo s klijenticama u hodu, od doma, pa čak i s putovanja. Kad nam vrijeme dopusti, nove Blisterice izvodimo van na fotkanje. Ideje niču svugdje te često privatni razgovori zapravo završe sa idejom o novoj haljini.

Foto: Instagram/Privatna arhiva